انتونیو گوتیرش، منشی عمومی سازمان ملل متحد، روز یکشنبه ۲۴ مارچ (پنجم حمل) گفت که غزه با "وحشت و گرسنگی" مواجه است و از اسراییل خواست تا شرایط را برای فراهمآوری کمکهای بشردوستانه برای مردم غزه مهیا کند.
منشی عمومی سازمان ملل متحد گفت که تنها اسراییل میتواند موانع را از میان بردارد و شرایط را برای ارسال کمکهای بیشتر بشری برای مردم غزه مساعد کند.
گوتیرش هنگام بازدید از قاهره، پایتخت مصر، با مقامات آن کشور در مورد آتشبس میان اسراییل و گروه حماس صحبت کرد. او گفت: ''اجازه دهید واضح بگویم. هیچ چیز حملات نفرت انگیز هفتم اکتوبر حماس و گروگان گیری در اسراییل را توجیه نمیکند."
اما در عین حال منشی عمومی ملل متحد تاکید کرد که ''هیچ چیزی مجازات دسته جمعی مردم فلسطین را توجیه نمیکند.''
اندکی بعد، فیلیپ لازارینی، کمیشنر عمومی اداره امدادرسانی فلسطینی سازمان ملل، گفت که مقامات اسراییلی به آن اداره گفته اند که مسیر کاروانهای جدید مواد غذایی را به سمت شمال غزه مسدود میکنند.
لازارینی در واکنش به این اقدام اسراییل، آنرا "ظالمانه" خواند و گفت که ممانعت عمدی کمکهای بشردوستانه برای مردم غزه در چنین شرایط به مثابه ''قحطی دست ساخته بشر است.''
او هشدار داد که با توقف کمکهای بشردوستانه ملل متحد برای آوارگان فلسطینی، افراد بیشتری از گرسنگی، تشنگی و بی خانمانی رنج خواهند برد و در نهایت شمار مرگ و میر در این منطقه جنگ زده افزایش خواهد یافت.
لازارینی با اشاره به وضعیت بشری در غزه گفت: این [مسدون کردن کاروانهای امداد رسانی] نباید رخ بدهد، زیرا انسانیت جمعی ما را لکه دار می کند."
گوتیرش که روز شنبه ۲۳ مارچ در سمت قلمرو مصر واقع در گذرگاه رفح حضور یافت، گفت که زنان، کودکان و مردان فلسطینی در نوار غزه در یک ''کابوس بی وقفه'' گیر مانده اند. او همچنین گفت که مردم غزه با گرسنگی مفرط دست و پنجه نرم میکنند.
او گفت که "صف طولانی از لاریهای امداد رسان در یک طرف دروازه در حالی متوقف شده اند که مردم نوار غزه از گرسنگی مفرط رنج میبرند." او این وضعیت را "یک خشم اخلاقی" خواند.
این مقام ارشد ملل متحد تاکید کرد که موثرترین و مثمرترین راه برای ارسال کالاهای سنگین به غزه از طریق زمین است که نیاز به افزایش قابل ملاحظه محمولههای تجارتی دارد.
گوتیرش در مصر همچنین در مورد برخوردی که در مقابل فلسطینیها در غزه صورت میگیرد، گفت: ''تجاوز روزانه به کرامت انسانی فلسطینیها موجب ایجاد بحران به اعتبار جامعه بین المللی شده است."
گوتیرش این اظهارات را در حالی بیان کرد که قرار است روز دوشنبه در نشست شورای امنیت سازمان متحد خواهان آتشبس در غزه شود. دپلوماتهای ملل متحد گفته اند که ایالات متحده و ۱۰ عضو انتخابی-غیر دایمی- شورای امنیت به منظور برقراری آتشبس در غزه، از این قطعنامه حمایت میکنند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه ۲۲ مارچ قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده را که خواهان آتشبس فوری در نوار غزه شده بود، تایید نکرد، زیرا روسیه و چین آنرا ویتو کردند.
از آغاز جنگ اسراییل بر ضد حماس در نوار غزه، چندین قطعنامه برای برقراری آتشبس در شورای امنیت این سازمان ارایه شده، اما تا حالا هیچ یک آن تصویب نشده است.
پس از حمله حماس بر جنوب اسراییل که عملیات تهاجمی اسراییل در نوار غزه را در پی داشت، ایالات متحده تا حالا سه قطعنامه را در شورای امنیت ملل متحد ویتو کرده است. از این میان، دو قطعنامه خواهان آتشبس فوری در غزه شده بود. ایالات متحده ویتوی خود را با این بیان که چنین اقدام شورای امنیت می تواند مذاکرات آتش بس را به خطر بیندازد، توجیه کرده است.
مرگبارترین جنگ در نوار غزه به تاریخ هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ پس از آن آغاز شد که گروه حماس بر اسراییل حمله کرد و به گفتۀ مقامهای اسراییلی، جنگجویان این گروه نزدیک به ۱۱۶۰ نفر را که اکثر شان غیرنظامیان بودند، کشتند و بیش از ۲۴۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند که هم اکنون نیز ۱۲۹ گروگان در اسارت حماس به سر میبرند و بر اساس گزارشها، ۳۳ گروگان در جریان جنگ غزه کشته شده اند.
اسراییل نیز غزه آماج حملات قرار داده که در نتیجهٔ این حملات، بخش اعظم نوار غزه به مخروبه مبدل شده است. به گفتهٔ وزارت صحت غزه، در اثر حملات اسراییل بیش از ۳۲ هزار نفر کشته شده اند که بیشتر شان زنان و کودکان میباشند. اما این آمار تا حالا از سوی منابع مستقل تایید نشده است.
بخشی از این گزارش از خبرگزاریهای اسوشیتد پرس، رویترز و فرانس پرس گرفته شده است.