قصر سفید روز سهشنبه ۱۴ نومبر (۲۳ عقرب) اعلام کرد که گروه حماس در شفاخانهٔ الشفا در غزه مرکز فرماندهی دارد و از توجیه اسراییل مبنی بر تحرکات نظامی بر این مرکز حمایت میکند.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی قصر سفید به نقل از منابع استخباراتی امریکا به خبرنگاران گفت که گروه حماس و جهاد اسلامی " از شفاخانهٔ الشفا در غزه به حیث مرکز سوق و اداره" استفاده می کند.
او گفت: "ما اطلاعاتی داریم که حماس و جهاد اسلامی فلسطین از برخی شفاخانهها در نوار غزه، از جمله الشفا و تونلهای زیر آن برای پنهانسازی و حمایت از عملیات نظامی خود و گروگانگیری استفاده میکنند."
کربی افزود: "ما اطلاعاتی داریم که تأیید می کند حماس از آن شفاخانه (الشفا) منحیث مقر سوق و اداره و احتمالاً ذخیره تجهیزات، سلاح ... استفاده می کند. این یک جنایت جنگی است."
براساس گزارشها تانکهای اسراییل در دروازههای شفاخانهٔ الشفا مستقر شده اند، جاییکه اسراییل میگوید پایگاههای زیرزمینی وجود دارد که گروه حماس از آن استفاده میکند. اما تندروان حماس این ادعا را رد میکنند.
اسراییل ادعاهای محاصرهٔ شفاخانه توسط نیروهایش را رد کرده و گفته است که آنان مسیرهایی را برای بیرون شدن افراد از شفاخانه ایجاد کرده اند.
اما بر اساس گزارش رویترز، مقامات و کارمندان طبی در داخل شفاخانۀ الشفا میگویند که هر زمانی که تلاش میکنند از شفاخانه بیرون شوند بر آنان گلوله باری صورت میگیرد.
رییس شفاخانهٔ الشفا در غزه امروز گفت که ۱۷۹ نفر، به شمول هفت نوزاد و ۲۹ بیماری که در بخش مراقب ویژه جان باخته بودند، را در یک قبر دسته جمعی در محوطهٔ این شفاخانه دفن کردند.
محمد ابو سلمیه گفت: "ما مجبور شدیم که آنان را در قبر دسته جمعی دفن کنیم. در ساختمان شفاخانه اجساد انبوه شده و سرد خانهها برق ندارد." با آنهم این ارقام به گونهٔ مستقل تایید شده نمیتواند.
حماس در واکنش به اظهارات قصر سفید در بیانیهای واشنگتن را به دلیل دامن زدن به درگیریها مورد انتقاد قرار داده است.
در بیانیهٔ این گروه آمده است: "این اظهارات به رژیم اشغالگر اسراییل چراغ سبز نشان میدهد تا کشتارهای وحشیانهٔ بیشتری را با هدف نابودی سیستم صحی غزه و آوارهکردن فلسطینیها انجام دهد."
در ادامه این بیانیه آمده است: "ایالات متحده مسوولیت مستقیم جنگ نسل کشی اسراییل علیه غزه را بر عهده دارد."
پس از حملهٔ هفتم اکتوبر گروه حماس بر اسراییل، نظامیان اسراییلی بدون وقفه حملات هوایی، زمینی و دریایی را بر نواز غزه راه اندازی کرد و تا حالا ادامه دارد. به گفتهٔ مقامات اسراییل، در حملهٔ هفتم اکتوبر ۱۲۰۰ نفر کشته شدند و حماس کم و بیش ۲۴۰ نفر را گروگان گرفته است.
مقامات صحی نوار غزه گفته اند که این حملات تاکنون موجب کشته شدن بیش از ۱۱۳۲۰ نفر درغزه شده است که بیش از ۴۰۰۰ نفر آنرا کودکان تشکیل میدهند. اما آماری که از سوی مقامات غزه ارایه شده است، تا حالا از سوی منابع مستقل تایید و یا رد نشده است.
این در حالی است که فشارها بر اسراییل به دلیل محاصره مجتمع گسترده الشفا، جایی که داکتران میگویند بیماران و افرادی که به دنبال سرپناه هستند در شرایط وحشتناکی به سر میبرند، افزایش یافته است.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفته است که حماس "سال هاست مراکز فرماندهی خود را در زیر شفاخانهها دفن کرده است" و از این گروه خواست تا اجازه تخلیه غیرنظامیان را بدهد.
او گفت: "ما از یک نهاد ثالث مستقل، یک نهاد ثالث معتبر، برای انجام این تخلیهها حمایت خواهیم کرد."
سخنگوی وزارت خارجه افزود: "ما می دانیم که حکومت اسراییل نیز از چنین اقدامی حمایت خواهد کرد. سوال این است که آیا حماس اجازه می دهد بیماران از شفاخانهها تخلیه شوند یا همچنان از آنها به عنوان سپر انسانی استفاده می شود؟"
مقامات محلی گروه حماس گفته اند که حدود ۶۵۰ بیمار و ۵۰۰۰ تا ۷۰۰۰ افراد بیجا شده در داخل شفاخانه گیر مانده اند.