حقانی: جهان باید افغانستان را به رسمیت بشناسد

سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت داخله حکومت طالبان، از جامعه بین المللی خواست تا افغانستان را بر اساس اصول بین‌المللی به رسمیت بشناسد.

حقانی روز شنبه ۱۶ جولای (۲۵ سرطان) در یک سخنرانی در نشست سران قبایل و علمای دین در ولسوالی صبری ولایت خوست گفت که جامعه بین المللی باید با افغانستان تعامل دپلوماتیک داشته باشد و ایالات متحده امریکا نباید از خاک افغانستان احساس خطر کند، زیرا به گفتهٔ او، این گروه اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان در مقابل امریکا استفاده شود.

او گفت: "من می‌گویم به خیر آن‌ها [کشور های جهان] است که با افغانستان روابط دپلوماتیک برقرار کنند؛ آنان به ما نیاز دارند. ما به آنان، فردا اگر مجبور شوند تا با ما صحبت کنند، بر اساس چه اصول و چه رسمیتی با من گفتگو می‌کنند...بر اساس قوانین بین‌المللی و با توجه به سنت ملی و اسلامی ما، آنان این کشور را به رسمیت بشناسید."

اما این مقام طالبان در مورد این که به رسمیت شناختن حکومت این گروه چرا به خیر جهان است،‌ معلومات بیشتر ارایه نکرد.

نام سراج‌الدین حقانی، یکی از افراد برجستهٔ گروه حقانی، درج فهرست سیاه وزارت خارجۀ ایالات متحده و از افراد زیر پیگرد ادارۀ تحقیقات فدرال (اف‌بی‌آی) است. امریکا برای معلوماتی که منجر به دست‌گیری او شود، مبلغ ۱۰ میلیون دالر انعام تعیین کرده است.

ایالات متحده و شماری از کشورهای دیگر پس از تسلط دوبارهٔ طالبان بر افغانستان، در حدود نه میلیارد دالر از دارایی افغانستان بیرون از این کشور را منجمد کردند. به دنبال آن، جو بایدن رییس جمهور ایالات متحده، به تاریخ ۱۱ فبروری (۲۲ دلو) با امضای یک فرمان اجرایی استفاده از بخشی از این دارایی‌ها را برای رسیدگی به بحران بشری و اقتصادی در افغانستان مجوز کرد و دستور داد تا بیش از ۳.۵ میلیارد دالر دیگر دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان در ایالت متحده باقی بماند تا در مورد ادعاهای قربانیان حملات ۱۱ سپتمبر سال ۲۰۰۱ تصمیم گرفته شود.

اما این مقام حکومت طالبان از این تصمیم امریکا انتقاد کرد و افزود که هیچ اصولی وجود ندارد که امریکا بر اساس آن این پول را به قربانیان حادثه ۱۱ سپتمبر بدهد. او گفت که امریکا باید بیش از این بر مردم افغانستان "ظلم" نکند و آن را بخشی از جهان بداند.

او همچنان اضافه که اگر جامعه بین المللی افغانستان را به رسمیت نشناسد، افغان‌ها با اتکا به امکانات خود بر مشکلات اقتصادی چیره خواهند شد.

این در حالی است که بر اساس معلومات ملل متحد، در حال حاضر، حدود ۲۳ میلیون شهروند افغانستان گرسنگی حاد را تجربه می‌کند و ۹۵ درصد مردم این کشور غذای کافی برای خوردن ندارند.

پس از ۱۱ ماه تسلط طالبان بر افغانستان، هیچ کشوری تاکنون حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.

پیش از این ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، مدعی شده بود که ایالات متحده بزرگترین مانع فراراه مشروعیت بین‌المللی حکومت این گروه است.

طالبان ادعا می‌کنند که تمام شروط برای مشروعیت بین‌المللی را برآورده کرده اند. اما جامعه بین المللی، از جمله ایالات متحده، به طالبان گفته اند که اگر آن گروه خواستار به رسمیت شناخته شدن است، باید حکومت همه شمول ایجاد کند و به حقوق بشری افغان‌ها، به شمول اقلیت‌ها، زنان و دختران احترام گذاشته و به زنان و دختران زمینه آموزش و کار را فراهم کند.