گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی افغانستان میگوید که تصمیم سازمان پیمان اتلانتیک شمالی یا ناتو، مبنی بر اعزام سربازان بیشتر به افغانستان، نه تنها مشکلات این کشور را حل نمیکند؛ بلکه آن را بیشتر خواهد ساخت.
در حالی که دو سال قبل، مأموریت جنگی ناتو در افغانستان خاتمه یافت؛ اما بار دیگر هفتۀ گذشته وزیران دفاع کشورهای عضو این سازمان در بروکسل، بر اعزام سربازان اضافی به افغانستان موافقه کرد.
هرچند حکومت افغانستان از این تصمیم استقبال کرده است؛ اما گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی که در گذشته نیز با حضور نیروهای خارجی در افغانستان مخالف بود، این تصمیم را راه حل مناسب جنگ در این کشور نمیداند.
آقای حکمتیار، امروز که با خبرنگاران در مورد تحولات اخیر در افغانستان و منطقه صحبت میکرد، گفت "ما معتقدیم که اعزام نیروهای بیشتر به افغانستان نه تنها حلال مشکلات ما نیست؛ بلکه مشکلات را بیشتر میکند. باعث ایجاد حساسیتها میشود، قضیه را بغرنجتر و پیچیدهتر میکند، اگر ۱۶۰ هزار سربازان تا به دندان مسلح ناتو نتوانست جنگ را مهار کند، با فرستادن یک تعداد محدود دیگر نیز مشکل حل نخواهد شد".
او افزود که باید رویکرد گذشتۀ سیاسی و نظامی حکومت افغانستان و جامعۀ جهانی، آنچه که وی "سیاستهای ناکام" یاد میکند، به صورت عمیق مطالعه گردد.
آقای حکمتیار تأکید کرد "معنای دوام جنگ در جریان ۱۷ سال این است که سیاستهای نظامی دولت هم ناکام بوده و از خارجیها هم. هیچ تعبیر و توجیهی دیگر نمیتوانیم برای این بیابیم...".
همچنان، از دید این رهبر پیشین جهادی، داعش پدیدۀ جدید در افغانستان نیست؛ بلکه بخشی از طالبان پیشین است که اکنون نام و پرچم شان را تغییر داده اند.
او گفت، کسانی که میگویند شماری زیادی از جنگجویان خارجی داعش به افغانستان آمده اند، "دروغ میگویند" و هیچ جنگجویی از خارج نیامده است؛ اگر جنگجویان خارجی وجود دارد، همانهایی اند که در صفوف طالبان حضور داشتند.
از سوی دیگر، آقای حکمتیار با بیان آنچه که "افواهات" خواند، گفت که در شمال افغانستان از سوی برخی کشورها به حلقات خاص اسلحه توزیع میشود که نگرانکننده است؛ اما جزئیات بیشتر نداد.
او از دولت خواست که این مسأله را جدی بگیرد و خطاب به احزاب سیاسی گفت که راه "غلط، خونین و بدبخت" گذشته را گذشته را تکرار نکنند.
فراخوان ائتلاف احزاب
رهبر حزب اسلامی افغانستان، در رابطه به ائتلاف سهگانه جمعیت، جنبش و وحدت اسلامی مردم افغانستان که به تازگی تشکیل شده است، گفت که نه تنها نگران و مخالف آن نیست؛ بلکه اگر این ائتلاف "راهکار مثبت"، "اهداف نیک" برگزینند و در راستای "وحدت کشور و مردم" کار کنند، حمایت و تقدیر میکند.
اما او گفت که ائتلافها نباید در تقابل باشند و باعث آغاز دوبارۀ جنگ دهۀ نود میلادی نشوند. او تشکیل ائتلاف جدید را با حضور افرادی که در حکومت حضور دارند، پرسشبرانگیز خواند.
از سوی دیگر، حزب اسلامی افغانستان، به سایر احزاب فراخوان تشکیل ائتلاف همگانی را در راستای حل بحران کنونی کشور و رسیدن به ثبات داده است.
آقای حکمتیار گفت "ما زیر عنوان مجمع تفاهم ملی خواستیم که تمام احزاب جمع شوند، زیر یک سقف بنشینند، آن احزابی که در چهار دهۀ گذشته کم یا زیاد مؤثر بودند، سهم مثبت یا منفی داشتند، خوب یا بد بودند از نظر یکی یا دیگری، احزاب چپی هم، راستی هم، اینها تماماً جمع شوند، نه برای ائتلاف با یکدیگر، نه برای ایجاد یک جبهۀ جدید... اینها بنشینند و روی مسایل بزرگ بزرگ کشور غور کنند و تصمیم مناسبِ مشترک بگیرند".
رهبر حزب اسلامی تأکید کرد که این فراخوان به تمام احزاب داده شده است که اکثریت شان توافق نشان داده اند؛ اما برخی احزاب هستند که در این راستا مردد اند.
به گفتۀ وی، این مجمع آجندایی ندارد و در هر نشستی که برگزار کند؛ در همانجا آجندا را تعیین خواهد کرد و از نظر حزب اسلامی این کار اقدام مؤثر برای حل چالشهای موجود در افغانستان میباشد.