محکمۀ بینالمللی جرایم تصمیم ادارهٔ ترمپ مبنی بر تحریم کارمندان این محکمه را محکوم کرده و آنرا "اقدامی غیرقابل پذیرش و دخالت در قانون و روند قضایی محکمه " خواند.
دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده امریکا با صدور فرمان اجرایی در واکنش به اقدام محکمۀ بینالمللی جرایم برای انجام تحقیقات در مورد فعالیتهای نظامیان امریکایی در افغانستان و جا های دیگر، شماری از مقامهای این نهاد را تحریم کرد.
فرمان اجرایی ترمپ می تواند دارایی های مالی کارمندان این محکمه را راکد و ورود آنان و اعضای خانوادههای شان را به امریکا ممنوع کند.
محکمهٔ هاگ در بیانیه ای صبح جمعه ۱۲ جون (۲۳جوزا) گفت: " قاطعانه در کنار کارمندان و مقامات خود ایستاده و در تعهد ما مبنی بر اجرا مستقلانه و بی طرافانهٔ احکام و قوانین بنیادی این محکمه تغییر ناپذیر استیم ."
در بیانیه آمده است: " حمله به محکمهٔ هاگ حمله علیه منافع قربانیان جنایات قساوت است كه برای بسیاری از آنها این محکمه آخرین امید به عدالت است."
او گون کوون رییس اداری محکمه با انتقاد از اقدامات ایالات متحده گفت: "آنها تلاش مشترک ما برای مبارزه با مصوونیت از مجازات و اطمینان از پاسخگویی در برابر ظلم های جمعی را تضعیف می کنند… من عمیقاً از اقدامات که مقامات محکمه ، کارمندان و خانواده های آنها را هدف قرارداده متاسف استم. "
محکمۀ بینالمللی جرایم یا محکمۀ هاگ در مورد احتمال ارتکاب جنایات جنگی و جرایم علیه بشریت در افغانستان از سوی طالبان، قوای افغان، نظامیان و استخبارات امریکا تحقیقات را آغاز کرده است.
مقامهای امریکایی همچنان مقامهای محکمۀ بینالمللی جرایم را به جهت گیری سیاسی و فساد گستردۀ مالی متهم کرده و گفته اند که این محکمه فاقد صلاحیت و اختیارات لازم است.
مایک پمپیو وزیر خارجۀ امریکاگفت: "ما این تحقیقات را محکوم میکنیم، همکاری خود را با محکمۀ بینالمللی جرایم به تعلیق در آورده و کسانیرا که در تلاش تحقیق در مورد عملکرد نظامیان مان اند، از دریافت ویزۀ امریکا محروم میکنیم...نمیتوانیم فقط نظارهگر باشیم که نیروهای ما از سوی یک محکمۀ بازیچه تهدید شوند".
درهمین حال ستف بلاک، وزیر خارجه هالند روز جمعه در تویتر خود نوشت: "از اقدامات ایالات متحده بسیار ناراحت شدم… محکمه هاگ در مبارزه با مصونیت از مجازات و حمایت از حاکمیت قانون بین المللی بسیارمهم است."
وی از واشنگتن خواست كه كارمندان محکمه بین المللی جرایم را تحریم نكند.
مقامات ارشد ملل متحد و اتحادیه اروپا نیز مخالفت هایشانرا از این تصمیم ابراز کرده اند.
اتحادیه آزادی های مدنی امریکا فرمان ترمپ را "نمایش خطرناک و تحقیر از حقوق بشر و کسانی که برای حمایت از آنها تلاش می کنند" خواند.
از سوی دیگر بنیامین نتنیاهو ،صدراعظم اسراییل از ایالات متحده حمایت کرد. وی محکمهٔ هاگ را به جعل "اتهامات عجیب" علیه کشورش متهم کرده و از ایستاد شدن ایالات متحده در برابر آنچه که او حقیقت و عدالت خواند، تحسین کرد.
محکمۀ بینالمللی جرایم که در سال ۲۰۰۲ ایجاد شد. این نخستین محکمهای است که جرایم جنگی، جنایات علیه بشریت و نسل کشی را در جهان پیگرد میکند. افغانستان در سال ۲۰۰۳ عضویت این محکمه را حاصل کرد.