پس از آن که به دلیل محدودیت بر زنان و دختران در افغانستان، تقاضاها برای تحریم تیم ملی کرکت افغانستان افزایش یافت، شورای بین المللی کرکت امروز نهم جنوری (۲۰ جدی) گفت که بورد کرکت افغانستان یا بازیکنان تیم ملی کرکت این کشور مسوول سیاستهای حکومت افغانستان (طالبان) نیستند.
وبسایت ورزشی (ESPNcricinfo) به نقل از یک سخنگوی شورای بین المللی کرکت گزارش داده که گفته است: "شورای بین المللی کرکت، بورد کرکت افغانستان و بازیکنان افغان را به دلیل اطاعت از قانون حکومت (طالبان) کشور شان مجازات نخواهد کرد."
پیش از این، بیش از ۱۶۰ سیاستمدار بریتانیایی از بورد کرکت انگلستان خواسته بودند تا اجازه ندهد تیم ملی کرکت انگلستان ماه آینده در جریان رقابتهای جام قهرمانان در پاکستان، با تیم ملی کرکت افغانستان، رقابت کند.
اما بورد کرکت انگلستان و ویلز این پیشنهاد را رد کرد.
بر اساس مقررات شورای بین المللی کرکت، همه کشورهای عضو باید متعهد به رشد و توسعه کرکت زنان باشند و مطابق به این تعهد، بورد کرکت انگلستان موقفاش را حفظ کرده با افغانستان هیچ گونه رقابتهای یک به یک را ترتیب نداده است.
شورای بین المللی کرکت گفته است که همکاریهای خود را به بورد کرکت افغانستان جاری نگهخواهد داشت.
این مطلب مرتبط را نیز بخوانید ستارههای کرکت افغانستان به ممانعت تحصیل دختران افغان واکنش نشان دادندواکنش بورد کرکت افغانستان
یک مقام بورد کرکت افغانستان که نخواست در گزارش نامش ذکر شود، به صدای امریکا گفت که در این خصوص با شورای بین المللی کرکت در تماس است و هیچ موضوع قابل نگرانی در این مورد وجود ندارد.
این مقام افزود که میرویس اشرف، رییس بورد کرکت افغانستان، برای صحبت با اعضای شورای بین المللی کرکت به امارات متحدهٔ عرب سفر کرده است. او اضافه کرد که میرویس اشرف میخواهد به زودی در مورد بهبود روابط در بخش کرکت و راه اندازی بازیهای دوجانبه به افریقای جنوبی نیز مسافرت کند.
این در حالی است که گایتن مککنزی، وزیر ورزش افریقای جنوبی گفته است که اگر میتوانست، نمیگذاشت تیم ملی افریقای جنوبی در جام قهرمانان با افغانستان رقابت کند. اما چنین تصمیم را تنها بورد کرکت افریقای جنوبی اتخاذ کرده میتواند.
انگستان و افریقای جنوبی در بازیهای جام قهرمانان که ماه آینده در پاکستان راه اندازی میشود با افغانستان در یک گروپ قرار گرفته اند.
تعداد زیادی از افغانها نیز در رسانههای اجتماعی در مورد رقابتهای تیم ملی افغانستان تحت کنترول طالبان مطالب متعددی را نشر کرده و شماری از افغانها تقاضاهای تحریم تیم ملی افغانستان را تقبیح کرده و گفته اند که سیاست باید از ورزش جدا باشد و کرکت نمیتواند معضل حقوق زنان را حل کند.
نصیر احمد فایق، نمایندهٔ دایمی افغانستان در ملل متحد گفته است که تیم ملی کرکت افغانستان برای مردم افغانستان و نه طالبان، نماد اتحاد، غرور و مقاومت است.
فایق افزوده است که "این ورزشکاران امید، آرامش و شادی را برای میلیون ها نفر به ارمغان می آورند. ورزش هرگز نباید سیاسی شود - راه های دیگری برای مجازات طالبان وجود دارد."
این در حالی است که شمار زیادی از بازیکنان تیم ملی کرکت افغانستان، از جمله راشد خان، در خصوص محدودیتها بر آموزش دختران در کشور شان اعتراض کرده و از حکومت طالبان خواسته اند تا این محدودیتها را لغو کنند.
این مطلب مرتبط را نیز بخوانید راشد خان: محرومیت دختران افغان از آموزش 'مایوس و ناخوشنودم' کردطالبان در ماه سپتمبر ۲۰۲۱ درست یک ماه پس از برگشت مجدد به قدرت در افغانستان، آموزش دختران را در مکاتب متوسطه و لیسه منع کردند و سپس در دسمبر ۲۰۲۲ زنان را از آموزش در پوهنتونها محروم کردند. این گروه سپس زنان را از کار در سازمانهای دولتی و غیر دولتی و رفتن به اماکن عمومی نیز منع کرد.