صلیب سرخ:‌ علایم 'پیری سریع' در میان زندانیان گوانتانامو دیده می‌شود

یک مقام ارشد کمیته بین المللی صلیب سرخ (ICRC) با ابراز نگرانی از شرایط جسمی و زندگی زندانیان گوانتانامو گفته است که علایم پیری سریع را در میان زندانیان مشاهده کرده است.

پتریک همیلتن، رییس هیات نمایندگی کمیتهٔ بین المللی صلیب سرخ برای ایالات متحده و کانادا، با نشر اعلامیه‌ای گفت:‌ ""به صورت خاص به خاطری زیر تاثیر قرار گرفتم که چگونه کسانی که هنوز هم بازداشت شده اند، علایم پیری سریع را تجربه می کنند."

آقای همیلتن اخیراََ از زندان گوانتانمو بازدید کرد، همچنین گفته است افرادی که سال‌ها را در این زندان سپری کرده اند، از عوامل متعدد متاثر شده اند و وضعیت آنان در بازداشت بدتر شده است.

این مقام ارشد کمیتهٔ بین المللی صلیب سرخ گفته است که اگر قرار است ایالات متحده بازداشت این افراد را در سال‌های پیشرو ادامه دهد، نیاز است تا ''رویکرد همه جانبه'' در این زندان روی دست گرفته شود.

او خواهان دسترسی زندانیان گوانتانامو به مراقبت‌های مناسب صحی شد، زیرا به گفتهٔ او، وضعیت روانی و فزیکی این محبوسین رو به وخامت است. علاوه بر آن،‌ همیلتن گفت که زیربنا‌های این زندان باید "برای نیازهای در حال تحول و معلولیت بازداشت شدگان" سازگار شود.

به گفتهٔ همیلتن''رویکرد همه جانبه'' مستلزم بهبود کیفیت تماس بازداشت شدگان با خانواده هایشان نیز می‌باشد.

او گفت که کمیتهٔ بین المللی صلیب سرخ از ادارهٔ جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، و کانگرس امریکا، می‌خواهد تا برای پیدا کردن راه حل مناسب و دوامدار برای زندانیان گوانتانامو با هم یکجا کار کنند.


او گفت: "حتا اگر احتمالی وجود داشته باشد که شماری اندکی از مردم در این مرکز نگهداری شوند، پلانگذاری برای جمعیت سالخورده نمی تواند منتظر بماند."

پس از حملات یازدهم سپتمبر ۲۰۰۱، صدها مظنون تندروان اسلامگرا در زندان گوانتانامو زندانی شده اند به شمول برخی از رهبران طالبان که حالا دو باره بر افغانستان مسلط شده اند.

گروه‌های حامی حقوق بشر از دیر مدت زمان از موجودیت زندان نظامی گوانتانامو انتقاد کرده و خواهان بسته شدن آن بوده اند. حامیان حقوق بشر گزارش داده اند که افراد مظنون در این زندان نه تنها شکنجه شده اند،‌ بلکه بسیاری از آنان بدون اتهام و محاکمه برای مدت طولانی در این زندان به سر برده اند.

وزارت دفاع ایالات متحده یا پنتاگون دو ماه قبل گفت که ۳۲ زندانی در گوانتانامو به سر می‌برند که از میان آنان ۱۸ نفر شان واجد شرایط انتقال استند؛‌ نه نفر آنان زیر محاکمهٔ‌ نظامی قرار دارند و دو نفر آنان محکوم شده اند.