ملل متحد: امسال برای ارایه خدمات صحی در افغانستان ۳۶۷ میلیون دالر نیاز است

اداره هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد در افغانستان (اوچا) می‌گوید که در سال ۲۰۲۴ میلادی، شرکای این سازمان در بخش بهداشت، برای ارایه خدمات صحی در افغانستان به ۳۶۷ میلیون دالر نیاز دارند.

بر اساس معلومات اوچا که امروز پنجشنبه ۱۵ فبروری (۲۶ دلو) در شبکه اجتماعی ایکس نشر کرده است، این بودجه در بخش‌های بهبود دسترسی به خدمات بهداشتی اولیه و ثانوی، تقویت آمادگی و واکنش در برابر شیوع بیماری‌ها، تقویت سلامت روان و خدمات حمایت روانی – اجتماعی و مدیریت سوتغذیه حاد شدید هزینه خواهد شد.

اداره هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد در افغانستان گفته است که در سال روان میلادی، ۱۷.۹ میلیون نفر در افغانستان به خدمات بهداشتی نیاز خواهند داشت.

اما این اداره ملل متحد گفته است که از میان تمام نیازمندان در بخش صحت، ۱۲.۸ میلیون نفر تحت پوشش برنامه‌های نهادهای امدادرسان صحی قرار خواهند گرفت.

این در حالی است که مردم هم اکنون در افغانستان در کنار سایر امراض، با بیماری‌های فصلی و ساری دست و پنجه نرم می‌کنند.

سازمان جهانی صحت امروز گزارش داد که از اول جنوری تا اکنون، بیش از ۲۴۴هزار واقعه بیماری حاد تنفسی و ۵۷۶ مرگ ناشی از آن را در ۳۴ ولایت ثبت شده است. بر اساس این گزارش ۶۳ درصد مبتلایان را کودکان کمتر از پنج سال و متباقی را زنان تشکیل می‌دهند.

همچنان گزارش سازمان جهانی صحت نشان می‌دهد که در شش هفته نخست سال روان میلادی، بیش از ۱۱۰۰ واقعه مثبت کووید۱۹ و شش مورد مرگ ناشی از این بیماری در سراسر افغانستان ثبت شده است.

در گزارش سازمان جهانی صحت آمده است که از اول جنوری ۲۰۲۴ نزدیک به ۱۲هزار مورد اسهال حاد گزارش شده است که از این میان بیشتر از نصف مبتلایان کودکان بوده اند.

سرخکان یکی دیگر از بیماری‌هایی است که زندگی کودکان افغان را در حال حاضر تهدید می‌کند. سازمان جهانی صحت گفته است که از اول جنوری تا اکنون، بیش از ۴۸۰۰ واقعه مثبت و ۱۸ مورد مرگ ناشی از سرخکان در افغانستان ثبت شده است. بر اساس گزارش این سازمان، بیش از ۸۰ درصد مبتلایان را کودکان تشکیل می‌دهند.

علاوه بر این، پیش از این سازمان حفاظت از کودکان گفته بود که چهار میلیون زن باردار یا شیرده به شمول ۳.۲ میلیون کودک زیر سن پنج سال در حال حاضر از سوتغذیه حاد رنج می‌برند، طوری که از این تعداد حدود ۸۷۵هزار کودک به سو تغذیه حاد شدید و ۲.۳ میلیون کودک دیگر به سوتغذیه حاد متوسط مبتلا اند.