چرا مسلمانان و امریکایی‌های عرب‌تبار به حزب دموکرات رای ندادند؟

یک مرکز رای دهی در دیربورن ایالت میشیگان

در تغییر تاریخی، مسلمانان و امریکایی‌های عرب‌تبار پس از دو دهه حمایت از حزب دموکرات، در انتخابات اخیر بیشتر آرای خود را میان دونالد ترمپ، رییس‌جمهور منتخب و کاندیداهای حزب سوم تقسیم کردند.

این تغییر که ناشی از نارضایتی از عملکرد دولت بایدن در قبال جنگ غزه بود، به ترمپ کمک کرد تا در ایالت‌های کلیدی، پیروز شود و کاملا هریس را شکست دهد.

یک نظرسنجی سرتاسری که توسط شورای روابط اسلامی امریکا (کایر) از بیش از ۱۳۰۰ رای‌دهنده انجام شد، نشان داد که کمتر از ۵۰ درصد از رای‌دهندگان مسلمان از خانم هریس حمایت کرده‌اند. این در حالیست که تخمین زده می‌شود حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد مسلمانان در سال ۲۰۲۰ به رییس‌جمهور جو بایدن رای داده بودند.

تصویری کامل از آرای مسلمانان هنوز در دست نیست. در عین حال، نظرسنجی کایر با نتایج نظرسنجی آژانس خبری اسوشیتدپرس مغایرت داشت که نشان می‌داد کاملا هریس ۶۳ درصد از آرای مسلمانان را کسب کرده است.

یک مرکز رای دهی در ایالت میشیگن

به گفته رابرت مک کاو، مدیر امور دولتی کایر، شاخص رای‌دهی در نظرسنجی این نهاد نشان‌دهنده انحراف شدید از بیست سال گذشته بود که طی آن مسلمانان امریکا بطور عمده از دموکرات‌ها حمایت می‌کردند.

او در مصاحبه به صدای امریکا گفت: "این اولین بار در بیش از ۲۰ سال است که جامعه مسلمان بین سه کاندید تقسیم شده است."

تغییر در آرای مسلمانان در میان رای‌دهندگان امریکایی‌های عرب‌تبار نیز مشهود بود که طی دو دهه گذشته به نسبت دو به یک از نامزدهای دموکرات حمایت می‌کردند.

جیمز زوگبی، ریییس انستیتوت عربی - امریکا، گفت که نظرسنجی‌ها قبل از انتخابات نشان می‌دادند که آرای عرب‌ها بین ترمپ و هریس به نسبت ۴۲ درصد به ۴۱ درصد تقسیم شده است.

او افزود: "جنگ غزه نارضایتی زیادی را در میان گروه‌های جمعیتی جامعه ایجاد کرد و تاثیری عمیق بر آنها گذاشت. "

تعداد مسلمانان امریکا حدود ۳.۷ میلیون تخمین شده است و تقریباً به همین تعداد امریکایی‌های عرب‌تبار نیز وجود دارند. این دو گروه تفاوت‌های زیادی با هم دارند و چه محافظه‌کار باشند و چه دیدگاه‌های پیشرفته داشته باشند، به آسانی در یک دسته‌بندی واحد قرار نمی‌گیرند.

اما در ایالت میشیگن، تغییرات در رای‌دهندگان مسلمان و امریکایی‌های عرب‌تبار به‌ویژه در شهرهای دیربورن و همترامیک آشکار بود.

در دیربورن، جایی که بیش از ۵۵ درصد از باشندگان آن از شرق میانه هستند، ترمپ بیش از ۴۲ درصد از آرا را کسب کرد، در حالی که چهار سال پیش این میزان تنها ۱۳ درصد بود.

در همترامیک، نخستین شهر با اکثریت مسلمان در ایالات متحده، ترمپ ۴۳ درصد از آرا را به دست آورد، در حالی که این میزان در سال ۲۰۲۰ تنها ۱۳ درصد بود.

کاملا هریس فقط ۳۶ درصد آرا را کسب کرد، در حالی که بایدن چهار سال پیش ۷۰ درصد از آرا را به خود اختصاص داده بود.

استاین کاندید حزب سبز نیز در همترامیک و دیربورن به ترتیب ۹ درصد و ۱۸ درصد از آرا را به دست آورد.

از دست دادن آرای مسلمانان و عرب‌ها باعث شد کاملا هریس در کسب ۱۵ رای انتخاباتی در ایالت میشیگن ناکام بماند. گروه حقوق رای مسلمانان "ایمگيج" تخمین می‌زند که بیش از ۲۰۰ هزار مسلمان ثبت‌نام شده در این ایالت وجود دارد. براساس نتایج نهایی اعلام‌شده در روز پنجشنبه، ترمپ با اختلاف ۸۴ هزار رای پیروز ایالت میشیگن شد.

در روزهای پایانی کمپاین انتخاباتی، ترمپ به رای‌دهندگان عرب و مسلمان در میشیگن وعده داد که جنگ غزه و سایر درگیری‌های خارجی را پایان خواهد داد.

هفته گذشته، او به همترامیک سفر کرد، جایی که امیر غالب، شاروال این شهر که اصالتاً یمنی است، حمایت خود را از او اعلام کرد، اگرچه برخی از اعضای شورای شهر با این تصمیم مخالف بودند.

هرچند کاملا هریس از آتش‌بس در غزه حمایت کرده و در طول مبارزات انتخاباتی کوتاهش با تعدادی از فعالان جوامع مسلمان و عرب دیدار داشته است، اما به دلیل عدم اقدام کافی برای جلب آرای مسلمانان و اعراب با انتقادات مواجه شده است.

زوگبی، عضو کمیته ملی دموکرات، اظهار داشت: "فکر می‌کنم او میدان را برای ترمپ خالی گذاشت تا به میشیگن برود، مستقیماً با مردم دیدار کند، دست بدهد و به آنها بگوید که خواهان رای آنهاست. "

چاد هینس، مدیر مرکز تجربه‌های مسلمانان در پوهنتون ایالتی اریزونا، گفت که جامعه مسلمانان امریکایی در این انتخابات دو دسته شده بودند؛ گروهی که می‌خواستند پیامی به دموکرات‌ها در مورد مسئله غزه بدهند و گروهی دیگر که نگران بازگشت ترمپ بودند.

هینس که مسلمان شده و به کاملا هریس رای داده است، گفت: "یک گروه از این که دموکرات‌ها ضربه دیدند خوشحال است و گروه دیگر درباره چهار سال آینده به شدت نگران است."