افزایش استفاده از داروهای نشه‌آور در ولایت بلخ؛ داکتران نگران سلامت مصرف کنندگان هستند

متخصصان صحت روانی در ولایت بلخ از افزایش مصرف داروهای نشه‌آور در بین جوانان برای خوش گذرانی و گریز از مشکلات زندگی ابراز نگرانی کرده‌اند.

داکتر اسدالله الفت، متخصص صحت روانی در شفاخانه حوزوی ابوعلی سینای بلخی به صدای امریکا گفت که هرچند استعمال این تابلیت‌‌های نشه‌آور در آغاز خوش آیند است؛ اما با گذشت زمان مصرف کننده را معتاد می‌کند.

آقای الفت همچنان گفت که استفاده از تابلیت های کا، پری گاپلین و ترامادول نه تنها برای شخص استعمال کننده؛ بلکه برای جامعه نیز خطرناک محسوب می شود و افزود: "امروزه این دوا‌ها از سوی شماری از جوانان مورد سو استفاده قرار می ‌گیرد. شما بهتر می ‌دانید که هر دوا به اندازه لازم اش به حیث دوا است و اگر بیش از حد استفاده شود، عوارض جانبی آن بیشتر خواهد بود."

این متخصص صحت روانی افزود که داروی پری گاپلین یا تابلیت کا عمدتاً به مریضان شکر و افراد مبتلا به اختلالات روانی توصیه می ‌شود و باید مطابق به دستور داکتر در اختیار اشخاص قرار گیرد.

آقای الفت اضافه کرد که میکانیزیم ‌های منفی این تابلیت ‌ها این است که افراد کم کم از مواد مخدر و دیگر آرام بخش‌ های خود سر استفاده می‌ کنند. یا به خود و یا به دیگران آسیب می ‌رسانند که این ازجمله کار‌های مخاطره آمیز است که نباید جوانان به این تابلیت ‌ها رو بیاورند.

استفاده کننده گان این تابلیت ها بیشتر جوانان و نوجوانان هستند که حاضر به مصاحبه در این باره نشدند؛ اما گفتند که دسترسی آسان به این تابلیت‌ ها یکی از علت‌ های افزایش استعمال این دارو است که به گفته آنان دواخانه‌ ها بدون نسخه داکتر این دواها را در اختیار مشتری قرار می دهند.

اما جاوید یک تن از دوا فروشان در شهر مزارشریف با رد این مورد گفت که آنان مطابق به دستور داکتر تابلیت های نشه آور را به فروش می رسانند.

جاوید به صدای امریکا گفت:" چون این یک دوای اعصاب است. ما قبلاً هم بدون نسخه نمیدادیم و حالا هم نمی‌دهیم. هرکسی که بدون نسخه رجوع می‌کند، می‌گوییم که ما این دوا را نمی‌دهیم."

او همچنان گفت که تقاضا کنندگان جوان برای خرید این تابلیت ها در تناسب به گذشته افزایش یافته است.

بر اساس قانون دواخانه ها مکلف هستند که دواهای نشه آور را بدون نسخه داکتر به فروش نرسانند.