حکومت هند به دلیل درگیری‌های قومی با رای عدم اعتماد مواجه است

پارلمان هند روز چهارشنبه ۲۶ جولای (چهارم اسد) مجوز رای عدم اعتماد به حکومت نرندرا مودی، صدراعظم هند را که توسط ایتلاف احزاب مخالف تهیه شده بود، صادر کرد تا مودی را به رسیدگی به نگرانی‌ها در مورد درگیری‌های قومی در ایالت مانی‌پور وادار کند.

حزب بهاراتیا جنتا به رهبری مودی ۳۰۱ کرسی از ۵۴۲ کرسی مجلس نمایندگان هند را در اختیار دارد و با در نظر داشت اکثریت قاطع این حزب در پارلمان، به نظر نمی‌رسد که تلاش مخالفان سیاسی مودی تاثیری بر ثبات حکومت وی داشته باشد.

اما احزاب مخالف می‌خواهند با این اقدام بحثی را در مورد خشونت‌ها در ایالت مانی‌پور تحت حاکمیت حزب بهاراتیا جنتا ایجاد کنند که در آن بیش از ۱۳۰ نفر از زمان آغاز خشونت‌ها در اوایل ماه می تاکنون کشته و بیش از ۶۰هزار نفر آواره شده اند.

اوم بیرلا، رییس مجلس نمایندگان با تصویب طرح مخالفان گفت که به زودی درباره زمان برگزاری مناظره و رای گیری تصمیم خواهد گرفت.

تنش های قومی در این ایالت کوچک ۳.۲ میلیون نفری به عنوان یک شکست امنیتی و سیاسی برای حکومت مودی که برای انتخابات سراسری ماه می آمادگی می‌گیرد تلقی می‌شود.

مودی تا هفته گذشته درباره خشونت‌ها به گونهٔ علنی اظهار نظر نکرده بود، اما زمانی که ویدیوی دو زن برهنه در شبکه‌های اجتماعی به گونهٔ‌ گسترده نشر شد مودی آن را "شرم آور" خوانده و محکوم کرد و قول داد اقدامات جدی علیه عاملان آن انجام دهد.

بر اساس گزارش‌ها ظاهراً گروهی از افراد پس از تجاوز جنسی بر این دو زن آنان را برهنه کرده و در یک جاده مجبور به قدم زدن می‌کنند. این ویدیو خشم ملی را برانگیخته است.

مودی به عنوان رییس حکومت، قبل از رای گیری به طرح عدم اعتماد باید در مورد به پارلمان این کشور پاسخ بدهد. اما حکومت گفته است که امنیت داخلی مربوط امیت شاه، وزیر داخلهٔ این کشور می‌شود و او در مورد مسوولیت دارد.

با اینحال ششی ثارور، یکی از رهبران حزب اصلی مخالف در پارلمان هند گفت که حکومت باید به سوالات در مورد مانی‌پور پاسخ دهد. او گفت: "همه می‌دانند که مانی‌پور شاهد تلفات وحشتناک، تجاوز جنسی و آوارگی بوده است. چطور این نمی‌تواند اجندای اصلی باشد."

خشونت‌ها در این ایالت پس از آن آغاز شد که گروه‌های قومی، به شمول قوم کوکی‌، از شناسایی جامعهٔ مییتی منحیث اکثریت در این ایالت ناراضیتی نشان دادند زیرا بر این اساس به این قوم، سهمیهٔ مشخصی از وظایف دولتی و فرصت‌های تحصیلی در کالج‌ها فراهم می‌شود.

در جریان این خشونت‌‌ها خانه‌ها و موترها به آتش کشیده شده و مقامات مجبور شده اند برای متفرق کردن جناح‌های درگیر، گاز اشک‌آور استعمال کنند.

اردوی هند گفته است که هزاران نظامی را به این ایالت اعزام کرده و به آنان دستور داده است تا در موارد فوق‌العاده افرادی را که دست به خشونت می‌زدند، هدف گلوله قرار دهند.

شمال‌شرق هند از ده‌ها سال به اینسو شاهد نارامی‌های قومی وشورش گروه‌های جدایی طلب بوده است؛ گروه‌هایی که خواستار خودمختاری بیشتر یا جدایی از هند اند. از دههٔ ۱۹۵۰ به اینسو،‌ در ایالت مانی‌پور حد اقل ۵۰هزار نفر در نتیجهٔ خشونت‌های قومی کشته شده اند.

در تهیهٔ این مطلب از گزارش خبرگزاری رویترز استفاده شده است.