تبادله اتهام در سرنگونی پایه برق دند غوری

زمستان سال گذشته نیز در اثر برخورد یک برفکوچ بر پایه لین برق وارداتی جریان برق به کابل قطع گردیده بود.

لین ۲۸۰ میگاوات برق وارداتی ازبکستان به کابل پس از آن قطع گردید که یک پایه برق در ولسوالی دندغوری ولایت بغلان، از کار افتاد.

نخست مقام های افغان گفتند که شورشیان طالب این پایه برق را منفجر کرده اند. طالبان اما چهارشنبه در خبرنامه ای این اتهام را رد نموده ادعا نمودند که پایهء‌ برق در راکتباری نیروهای دولتی از کار افتاد.

شرکت برشنا می‌گوید که در حال حاضر، برق ولایت کابل از ۱۰۰ میگاوات برق تولیدی، ۱۰۰ میگاوات برق وارداتی تاجکستان و ۷۰ میگاوات برق دیزلی تأمین می‌گردد.

میرویس عالمی رئیس تجارتی شرکت برشنا به صدای امریکا می‌گوید که تیم‌های تخنیکی شرکت برشنا از بلخ، کابل و بغلان به پلخمری رفته اند و زمانی که زمینۀ کار فراهم گردد، کار روی بازسازی پایۀ منفجرشده را آغاز می‌کنند.

او افزود "طوری که دیده می‌شود، ساحه ماین فرش شده و نیروهای امنیتی تلاش دارند که تا این منطقه را از وجود ماین پاک کنند. وقتی که ساحه پاک شود، در مدت شش یا هفت ساعت برق دوباره تأمین می‌گردد؛ اما نصب اساسی پایه ممکن یک هفته را در بر بگیرد."

به گفتۀ عالمی روزانه برای تولید برق، این شرکت صدهزار لیتر دیزل می‌سوزاند که نظر به برق وارداتی قیمت تمام می‌شود و از نگاه مالی این شرکت خساره می‌بیند.

رئیس تجارتی شرکت برشنا می‌افزاید که ولایت کابل حدود ۶۰۰ میگاوات برق نیاز دارد؛ ولی در حال حاضر ۲۵۰ میگاوات برق دارد و این نهاد مجبور است که برق را نوبتی بسازد.

با منهدم شدن پایه برق در ولسوالی دندغوری، ولایات کابل، پروان، کاپیسا و قسمتی از ولایت ننگرهار با مشکل نبود برق مواجه شده اند.