تندروان مسلح روز جمعه سوم نومبر (۱۲ عقرب) یک کاروان نظامیان پاکستان را در ایالت بلوچستان کمین زده و کم از کم ۱۴ سرباز را کشتند.
اردوی پاکستان با تایید این حادثه، گفت: "عاملان این اقدام شنیع پیگرد و به عدالت گشانیده خواهند شد."
این حمله که یکی از مرگبارترین حملهها در سالهای اخیر خوانده شده، در نزدیکی منطقهٔ گوادر جاییکه چین یک بندر را در بحیره عرب تحت سرمایهگذاری دهلیز اقتصادی چین-پاکستان ساخته است، رخ داد. این بندر در نزدیکی تنگهٔ هرمز، که مسیر حیاتی برای انتقال نفت در جهان است، واقع شده است.
دفتر انوار الحق کاکر، صدراعظم موقت پاکستان در بیانیهای گفته است که کاکر این "حمله تروریستی" را محکوم کرده و به ۱۴ سرباز جان باخته ادای احترام کرده است.
تاکنون هیچ گروهی مسوولیت این حمله را بر عهده نگرفته است، اما پیش از این گروه تندرو بلوچ بنام اردوی آزادیبخش بلوچستان، یک گروه جدایی طلب قومی، مسوولیت چنین حملات را بر عهده گرفته است.
این گروه و سایر شورشیان بلوچ به طور معمول بر نیروهای امنیتی پاکستان و اتباع خارجی به ویژه چینیها که در این ایالت کار میکنند، حمله میکنند.
گروههای مختلف تندروان بلوچ در گذشته نیز مسوولیت حملات بر پروژههای مرتبط به دهلیز اقتصادی چین-پاکستان را به دوش گرفته اند و برای جلوگیری از این حملات و حفاظت علایق و کارمندان چینی هزاران نیروی امنیتی پاکستان در بلوچستان توظیف شده اند.
در همین حال، در یک حادثهٔ جداگانه در درهٔ اسماعیلخان در ایالت خیبر پختونخوا، انفجار یک بم کم از کم پنج کشته و ۲۰ زخمی برجا گذاشت.
تاکنون هیچ گروهی مسوولیت انفجار درهٔ اسماعیل خان را نیز به عهده نگرفته است؛ جایی که تندروان مرتبط به تحریک طالبان پاکستان مرتباً علیه نیروهای نظامی و پولیس این کشور حملات انجام میدهند.
تندروان تحریک طالبان پاکستان و گروههای شورشی بلوچ اخیراً حملات خود را در هر دو ایالت تشدید کرده اند. خشونتها در سال جاری جان کم از کم ۷۰۰ پاکستانی، از جمله غیرنظامیان، منسوبین پولیس و اردو را گرفته است.
اردوی پاکستان کشته شدن نزدیک به ۲۴۰ سرباز و افسر را تایید کرده است.
بلوچستان اخیراً سرمایهگذاریهای قابل توجهی را از چین تحت برنامه مرتبط به دهلیز اقتصادی چین-پاکستان دریافت کرده است.
اردوی آزادیبخش بلوچستان که به عنوان یک سازمان تروریستی جهانی در فهرست ایالات متحده قرار دارد، بارها به چین هشدار داده که به بهرهبرداری خود از منابع بلوچستان پایان دهد و از این ایالت خارج شوند.
بلوچستان کم نفوس ترین ایالت پاکستان است، اما این ایالت سرشار از منابع طبیعی و منرالها است. بلوچها از دیر زمان شکایت دارند که از عواید بلوچستان سهم منصفانه به آنان داده نمیشود و این نارضایتی سبب قیام و شورشگری بیش از ده گروه جدایی طلب بلوچ بر ضد حکومت پاکستان شده است.