امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ طالبان، در نشست هماهنگی حکومت طالبان و ادارههای سازمان ملل متحد گفته است که کمکهای جامعه جهانی باید بر اساس نیازها و اولویتهای مردم افغانستان صورت بگیرد.
وزارت خارجۀ حکومت طالبان گفته است که نشست هماهنگی میان مقامات طالبان و دفاتر ملل متحد برای بحث در مورد نیازهای مردم افغانستان و اولویتهای حکومت طالبان در بخشهای مختلف، کمکهای سازمان ملل متحد در سال گذشته و برنامههای آیندۀ این سازمان برای افغانستان، در کابل برگزار شد.
متقی گفته است که "پس از پایان جنگ در کشور" اکنون زمان آن است تا تمام تلاشها بر بازسازی و توسعه افغانستان متمرکز شود.او ادعا کرده است طالبان تلاش میکند تا افغانستان را از رهگذر اقتصادی و توسعه به خودکفایی سوق دهند، اما به گفتۀ وی با چالشهای متعدد روبرو اند.
متقی از شکنندگی اقتصاد، هزاران بیوه، یتیم و معلول، میلیونها مهاجر، سیستم بهداشتی متکی بر کمکهای خارجی، وجود میلیونها معتاد، آلودگی اراضی با ماینها و مهمات منفجر ناشده، خشکسالیهای متداوم، زلزله، سیل و سایر حوادث طبیعی به عنوان عواملی یاد کرده که به تنهایی حکومت طالبان نمیتواند از عهدۀ آن بیرون شود.
سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان با اشاره به اینکه در کوتاه مدت افغانستان به کمکهای بینالمللی نیاز دارد، تاکید کرد: "برای استفاده اعظمی از کمکهای بین المللی لازم است که ماهیت کمکها و شکل توزیع آن با نیازها و اولویتهای مردم افغانستان تنظیم شود."
بر بنیاد اعلامیه وزارت خارجۀ حکومت طالبان که امروز پنجشنبه ۱۶ می (۲۷ ثور) نشر شد، اندریکا رتواتی، معاون نماینده ویژه منشی عمومی ملل متحد در امور افغانستان و هماهنگکننده امور بشری ملل متحد گفته است که این سازمان تلاش میکند که ماهیت کمکها را به کمکهای توسعوی تغییر دهد.
حکومت طالبان در حالی بر تنظیم کمکهای بینالمللی بر اساس نیازها و اولویتهای مردم افغانستان تاکید کرده که اخیراً فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و جمعیتهای هلال احمر با توجه به بدترشدن وضعیت بشری در افغانستان، خواستار بازنگری فوری در روند مدیریت امدادرسانی در این کشور شد.
این فدراسیون به تاریخ سوم می (۱۴ ثور) با نشر گزارشی گفت که بدون بررسی عمیق روند کمکهای بشردوستانه، حذف ریشههای بحران دوامدار در افغانستان امکانپذیر نخواهد بود.
این در حالی است که کمکهای جامعه جهانی به افغانستان کاهش یافته است و سازمان ملل متحد در سال جاری از ۳.۰۶ میلیارد دالر بودجه مورد نیاز برای برنامههای امدادرسانی در افغانستان، تنها شش درصد آن را تا ماه اپریل دریافت کرده است.
بر اساس طرح کمکهای بشری ملل متحد در سال ۲۰۲۴، بیش از نصف جمعیت افغانستان به نحوی به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت.
ملل متحد تاکید کرده است که از جمله تمام نیازمندان ۱۷.۳ میلیون نفر از آسیب پذیرترین افراد، به شمول کسانی که معلولیت دارند، تحت پوشش ماموریت کمکرسانی قرار میگیرند.