در آستانهٔ روز بین المللی مبارزه با اسلامهراسی، منشی عمومی ملل متحد خواستار مبارزه بر ضد اسلامهراسی شده و گفته است که مسلمانان با تبعیض فزاینده مواجه اند.
انتونیو گوتیرش در بیانیهای روز بین المللی مبارزه با اسلامهراسی که با ۱۵ مارچ مصادف است، گفته است که "ما توجه خود را متمرکز کرده و خواهان اقدام استیم تا زهر نفرت بر ضد مسلمانان را پایان بخشیم."
او گفته است که حدود دو میلیارد مسلمان که در جوامع خویش انسانیت را بازتاب میدهند، به کرات فقط به دلیل دین شان با تبعیض و تعصب مواجه میشوند.
این مقام ملل متحد افزوده است که فراتر از تعصبات ساختاری و سازمانی و بدنام سازی جوامع اسلامی، مسلمانان از حملات فردی، سخنان نفرتآمیز و مقصر شدن ناحق رنج میبرند.
گوتیرش گفته است: "برای بیش از هزار سال است که پیام صلح، شفقت و رحمت اسلام مردم را در سراسر جهان الهام بخشیده است."
به گفتهٔ منشی عمومی ملل متحد، بدترین تاثیرات این تعصب افزایش سه برابر تبعیض علیه زنان مسلمان است که به دلیل جنسیت، نژاد و دین شان صورت میگیرد.
گزارشگر ویژهٔ ملل متحد برای آزادی دین و باور در آخرین گزارش خود گفته بود که شک و تردید، تعصب و نفرت علیه مسلمانان به تناسب واگیری افزایش یافته است.
با آنهم انتونیو گوتیرش افزوده است که مسلمانان تنها قربانی این تعصبات نیستند و این مشکل، بخشی از ظهور مجدد ملیگرایی قومی، نازی گرایی، باورهای برتریجویی سفید پوستها و خشونتی است که جمعیت آسیبپذیر مانند مسلمانان، یهودیان و شماری از اقلیتهای مسیحی و دیگران را هدف قرار میدهد.
مجمع عمومی ملل متحد سال گذشته قطعنامهای را تصویب کرد که بر اساس آن ۱۵ مارچ به مثابهٔ روز بین المللی مبارزه با اسلام هراسی شناخته شد.
این سند تاکید دارد که تروریزم و افراطگرایی خشونتبار به هیچ گونه با گروه دینی، ملیتی، مدنی یا قومی ربط نداشته و نباید ربط داده شود.
این قطعنامه برای ترویج فرهنگ تحمل و صلح بر اساس حقوق بشری و تنوع دینی، خواستار گفتمان جهانی شده است.
منشی عمومی ملل متحد گفته است که "تعصب همهٔ ما را از بین میبرد و برماست تا علیه آن بر خیزیم. ما باید دفاعخویش را با پیشنهاد پالیسی قوت ببخشیم که به گونهٔ کامل حقوق بشر را محترم شمرده و هویتهای دینی و فرهنگی را محافظت میکند".
او گفته است: "ما باید با کار برای از بین بردن نفرت که مانند آتش در انترنت پخش میشود با تبعیض مقابله کنیم."
انتونیو گوتیرش گفته است که امروز و هر روز باید با تفرقه در آیینهٔ انسانیت مبارزه صورت گیرد.