ایران طی یک ماه گذشته بیش از ۶۰هزار مهاجر افغان را اخراج کرده است

آرشیف

مقامات مرزی ایران در ولایت خراسان رضوی گفته اند که ده‌هزار مهاجر غیرقانونی افغان را طی یک ماه گذشته از ایران اخراج کرده اند.

سردار مجید شجاع، فرمانده مرزبانان ایران در ولایت خراسان رضوی روز جمعه ۲۹ دسمبر (هشتم جدی) به خبرنگاران گفت که اتباع غیرقانونی کشورهای خارجی شناسایی و از ایران اخراج می‌شوند.

او افزوده است که طی یک ماه گذشته ۶۰هزار و ۳۸۰ مهاجر غیرقانونی افغان از طریق مرزهای خراسان رضوی به کشورشان برگردانده شدند.

این مقام مرزی ایران تاکید کرده است که اتباع خارجی برای حضور در ایران باید از مسیرهای قانونی اقدام کنند.

احمد وحیدی، وزیر داخله ایران به تاریخ ۲۹ نومبر (هشتم قوس) گفته بود که ۴۰۰هزار مهاجر غیرقانونی افغان به کشورشان بازگردانده شده اند، اما بخشی از این مهاجرین دوباره به ایران بر می‌گردند.

بر اساس آماری که وحیدی ارایه کرده است، در حال حاضر پنج میلیون مهاجر افغان در ایران به سر می‌برند، اما سازمان بین المللی مهاجرت گفته است که در حال حاضر حدود ۴.۵ میلیون افغان در ایران زندگی می‌کنند.

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت طالبان در ماه قوس عودت اجباری و داوطلبانۀ بیش از ۲۸هزار مهاجر افغان را از ایران ثبت کرده است.

این وزارت گفته است که شماری از آنان برای دریافت کمک به نهادهای امدادرسان به شمول سازمان جهانی مهاجرت معرفی شدند.

آمار این وزارت نشان می‌دهد که طی هفته اول ماه جدی نزدیک به ۳۷۰۰ مهاجر افغان به صورت اجباری و داوطالبان از ایران برگشته اند.

ایران که حدود ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد، میزبان یکی از بزرگترین جمعیت پناهندگان در جهان است که اکثر آنان افغان‌هایی اند که در طول ۴۰ سال جنگ به آن کشور پناهنده شده اند.

این در حالی است که پیش از این، دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد (اوچا) هجوم جمعیت اضافی، مانند بازگشت اجباری و داوطلبانۀ مهاجرین فاقد اسناد افغان از پاکستان و ایران را عاملی برای شکنندگی اوضاع بحران بشری کنونی در افغانستان خوانده است.

این اداره گفته است که پیش‌بینی‌ها حاکی از بازگشت بیش از ۱.۴۶ میلیون مهاجر افغان از پاکستان و ایران در سال ۲۰۲۴ است. این اداره تخمین کرده است که در سال آینده میلادی ۹۸۷هزار مهاجر افغان از ایران بازخواهند گشت و بیشترین شان در کابل، هرات، کندز و بلخ مسکن‌گزین خواهند شد.

اوچا با اشاره به پیامدهای چهار دهه درگیری، فقر، بحران‌های ناشی از اقلیم و موانع برابری و مشارکت زنان در اجتماع و عودت‌ مهاجران افغان از پاکستان و ایران گفته است که نیازمندی‌های بشری در افغانستان در سال ۲۰۲۴ همچنان در سطح بالا باقی خواهد ماند.