نتنیاهو: در صورت لزوم بدون حمایت امریکا وارد رفح خواهیم شد

ینیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل (راست) و انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ امریکا

بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل روز جمعه ۲۲ مارچ (سوم حمل) پس از دیدار با انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده در تل‌ابیب با انتشار ویدیویی گفت که در صورت لزوم، اسراییل بدون حمایت امریکا وارد رفح خواهد شد.

او در این ویدیو ضمن قدردانی از کمک‌های امریکا به اسراییل در جنگ علیه حماس در طی بیش از پنج ماه گذشته، گفت که در دیدار با بلینکن درباره اهمیت تخلیه غیرنظامیان از مناطق جنگی و برآورده‌کردن مایحتاج‌شان سخن گفته است.

نتنیاهو در ادامه گفت که در این دیدار به بلینکن گفته که هیچ راه دیگری برای شکست حماس بدون ورود به رفح و از بین بردن بقیه عناصر این گروه که در رفح هستند، وجود ندارد.

نتنیاهو افزود که در دیدار با بلینکن اظهار امیدواری کرده که اسراییل این اقدام را با حمایت امریکا انجام دهد، اما گفت "در صورت لزوم، آن را به تنهایی انجام خواهیم داد."

بلینکن پس از گفتگو در عربستان سعودی و مصر، با نتنیاهو در تل ابیب دیدار کرد. فشار واشنگتن و متحدان آن به دلیل ادامه جنگ بر ضد تندروان گروه حماس در نوار غزه افزایش یافته است.

بلینکن در جریان سفرش به منطقه گفته است که عملیات زمینی بر رفح یک اشتباه خواهد بود. او در قاهره، پایتخت مصر، به خبرنگاران گفت: "هیچ جایی برای غیرنظامیانی که در رفح جمع شده‌ اند وجود ندارد تا از خطر رهایی یابند. راه‌هایی دیگر وجود دارد که به تهدید جاری حماس رسیدگی شود."

رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا نیز روز پنجشنبه مخالفت شان را به عملیات زمینی در منطقه رفح اعلام کردند و تاکید کردند که این اقدام وضعیت بشری را که از قبل فاجعه بار بوده است، وخیم‌تر خواهد کرد.

بلینکن پیش از دیدار ۴۰ دقیقه‌ای خود با نتنیاهو گفت که در این دیدار موضوع شکاف فزاینده میان دو کشور را به بحث خواهد گذاشت. او همچنین با اعضای کابینه جنگی اسراییل دیدار کرد.

بلینکن در ششمین سفر شرق میانه‌ای خود از زمان حمله هفتم اکتوبر حماس به اسراییل، روز چهارشنبه وارد منطقه شد و علاوه بر دیدار با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، با وزیران امور خارجه و مقام‌های چندین کشور عرب در قاهره، پایتخت مصر، دیدار کرده است.

همزمان روز جمعه دوحه، پایتخت قطر، میزبان نشست‌هایی به منظور برقراری آتش‌بس در غزه نیز بود.

مقام‌های امریکایی می‌گویند که باید کمک‌های بیشتری به ساکنان غزه برسد و ارسال این کمک‌ها برای دوره‌ای طولانی ادامه یابد. اسراییل می‌گوید ارسال کمک‌‌های بشردوستانه به غزه را محدود نکرده است.

بلینکن روز پنجشنبه در کنفرانسی خبری گفت که ۱۰۰ درصد ساکنان غزه با ناامنی شدید غذایی دست و پنجه نرم می‌کنند و نباید این روند ادامه یابد.

دولت بایدن طی هفته‌های گذشته بارها مخالفت خود با تهاجم اسراییل به رفح را اعلام کرده است. اما نتنیاهو روز دوشنبه در تماس تلیفونی با جو بایدن، رییس جمهوری ایالات متحده گفت که تنها راه شکست کامل حماس ورود به رفح است.