قصر سفید: اسراییل در حملات تهاجمی بر رفح، نگرانی امریکا را مدنظر خواهد گرفت

قصر سفید روز دوشنبه اول اپریل (۱۳ حمل) گفت که اسراییل در جریان حمله تهاجمی خود بر ساحۀ رفح واقع در جنوب نوار غزه، نگرانی ایالات متحده را مد نظر خواهد گرفت.

پس از حملات اسراییل بر ضد گروه حماس در نوار غزه، بیش از یک میلیون نفر که از خانه‌های شان فرار کرده اند، در ساحۀ رفح پناه آورده اند.

به دنبال افزایش تلفات غیرنظامیان در غزه، تنش میان اسراییل و حامی عمده آن، ایالات متحده، افزایش یافته است. این تنش‌‌ها پس از آن افزایش بیشتر یافت که اسراییل پلان گرفت تا حملات زمینی را بر رفح انجام بدهد.

قصر سفید با نشر اعلامیه‌ای گفته است که انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، و جیک سولیوان، مشاور امنیت ملی قصر سفید، برای دو ساعت از طریق ویدیو کنفرانس با مقامات اسراییلی صحبت کردند و دو جناح "در مورد رفح تعامل سازنده‌ " داشتند.

در این اعلامیه آمده است: "ایالات متحده نگرانی خود را در مورد اقدامات مختلف در رفح بیان کرد. جناح اسراییل پذیرفت تا این نگرانی‌ها را مدنظر بگیرد و در مورد بحث‌های بعدی را داشته باشد."

بر اساس این اعلامیه، گفتگو‌های بعدی تا هفته آینده به صورت مستقیم و حضوری صورت خواهد گرفت.

اسراییل پیش از این توافق کرده بود تا هیاتی را برای گفتگو در مورد پلان حمله زمینی بر رفح به واشنگتن اعزام کند.

اما سفر این هیات پس از آن لغو شد که ایالات متحده هفته گذشته در شورای امنیت سازمان ملل متحد از حق ویتوی خود به منظور آتش‌بس در نوار غزه استفاده نکرد و رای ممتنع داد. در نتیجه، قطعنامه شورای امنیت این سازمان به تصویب رسید.

سبرینا سینگ، معاون سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده، روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که هدف این گفتگوها این است تا مقامات ایالات متحده درک کنند که پلان عملیات نظامی اسراییل در رفح چگونه است.

در کم و بیش از یک ماه گذشته، مقامات ایالات متحده به شمول رییس جمهور این کشور،‌ بار‌ها مخالفت‌ شان را به حملات گسترده اسراییل در منطقه رفح بیان کرده اند. جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، به تاریخ ۱۸ مارچ در یک تماس تیلفونی به بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل، گفت که تهاجم نظامی عمده در رفح یک "اشتباه" خواهد بود.

رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا و سازمان‌های بین المللی از جمله ملل متحد نیز هشدار داده اند که عملیات تهاجمی اسراییل بر رفح ممکن جمعیت این ساحه را با قحطی مواجه کند و بحران بشری را در غزه بدتر کند.

ایالات متحده عمده‌ترین متحد اسراییل بوده است و پس از حملات هفتم اکتوبر سال گذشته حماس بر جنوب اسراییل، میلیارد‌ها دالر کمک نظامی را برای آن کشور فراهم کرده است.

اما بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل، گفته است که در صورت لزوم، اسراییل بدون حمایت امریکا وارد رفح خواهد شد. نتنیاهو تاکید دارد که عملیات نظامی بر غزه یگانه راه شکست کامل حماس است.

مرگبارترین جنگ در نوار غزه به تاریخ هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ پس از آن آغاز شد که گروه حماس بر اسراییل حمله کرد و به گفتۀ مقام‌های اسراییلی، جنگجویان این گروه نزدیک به ۱۱۶۰ نفر را که اکثر شان غیرنظامیان بودند، کشتند و بیش از ۲۴۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند.

اسراییل نیز غزه را آماج حملات قرار داده که در نتیجهٔ‌ این حملات، بخش اعظم نوار غزه به مخروبه مبدل شده است. به گفتهٔ وزارت صحت غزه، در اثر حملات اسراییل بیش از ۳۲۸۴۵ نفر کشته شده اند که بیشتر شان زنان و کودکان می‌باشند. پس از حملات اسراییل بر مناطق شمال غزه، بسیاری از فلسطینی برای فرار از جنگ، به ساحۀ رفح پناه برده اند.

بخشی از این گزارش از خبرگزاری فرانس پرس گرفته شده است.