حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان، روز یکشنبه ۲۲ می (اول جوزا) در تویتی گفت که حجاب یک دستور شرعی است که "زنان افغان همواره با غرور به آن احترام" 'گذاشته اند.
این اظهارات آقای کرزی فقط چند روز پس از آن بیان شد او در مصاحبهای با تلویزیون سی ان ان امریکا گفت که برقع و پوشاندن چهرهٔ زنان ربطی به حجاب اسلامی و فرهنگ افغانستان ندارد و مجریان زن در تلویزیونها نباید صورتشان را بپوشانند.
آقای کرزی در مصاحبه ای با تلویزیون سی ان ان در پاسخ به پرسشی که آیا مجریان زن در تلویزیون ها از دستور طالبان مبنی بر پوشاندن صورت شان اطاعت کنند یا خیر، گفت: "نی! آنان نباید [از دستور طالبان اطاعت] کنند، زیرا به حجاب و فرهنگ افغانی ربطی ندارد. آنان [مجریان زن در تلویزیون] نباید اطاعت کنند.''
وزارت امر به معروف و نهی از منکر و وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان در یک اقدام تازه، به تلویزیونهای محلی افغانستان دستور داده است که پس از این، مجریان زن هنگام ظاهر شدن در تلویزیونها، باید روی شان را بپوشانند.
این اظهارات کرزی با واکنش وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان مواجه شد. این وزارت روز شنبه در تویتی نوشت که " اظهارات کرزی قابل تبصره نیست. او در ۲۰ سال گذشته به منظور خوشحال کردن بیگانگان خواستار هرنوع آزادی و زمینه سازی آن برای خواهران افغان بود."
در ادامهٔ این تویت خطاب به کرزی نوشته شده است که رییس جمهور پیشین با وجودیکه این گونه آزادیها را برای سایر زنان در افغانستان میخواست، همسرش تا آخر در رسانهها حضور نیافت.
یک روز پس از واکنش وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، آقای کزری در تویتی نوشته است: "حجاب یک دستور شرعی است که زنان افغان همواره با افتخار به آن احترام گذاشته اند. من حجاب را یک وظیفه دینی و لباس ملی زنان افغان میدانم. اما فقط در مورد کیفیت حرف زدم. نباید سوء تعبیر شود. خواهران و دختران ما حجاب را به طور کامل رعایت میکنند. اما در عین حال به حکومت [طالبان] سفارش میکنم که در این زمینه از خرد و نرمی استفاده کند."
در واکنش به دستور تازۀ طالبان، شماری از مجریان زن در شبکههای تلویزیونی افغانستان روز گذشته دستور طالبان را نادیده گرفته و بدون اینکه صورت خود را بپوشانند، در برنامه های زندهٔ تلویزیونی ظاهر شدند.
محمد صادق عاکف مهاجر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان در صحبتی با خبرگزاری فرانسپرس گفت که اگر مجریان زن در تلویزیونها این دستور را رعایت نکنند، در قدم بعدی آنها با مسوولین این رسانهها و اعضای خانوادههای مجریان زن صحبت خواهند کرد.
آقای مهاجر همچنین افزود که در صورت ادامهٔ عدم رعایت این دستور طالبان، مسوولین این رسانهها و ولی مجریان زن مجازات خواهند شد.
پس از مسلط شدن مجدد طالبان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱ میلادی، این گروه به تدریج قوانین سختگیرانه را بر مردم به خصوص زنان و دختران وضع کرده است، اقدامی که با انتقادهای شدید کشور های غربی از جمله ایالات متحده مواجه شده است.
طالبان در حاکمیت قبلی خود بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ میلادی زنان را از حق کار و آموزش محروم کرده بودند و عملکرد این گروه در نه ماه اخیر که بر افغانستان مسلط شده است، نشان میدهد که این گروه بار دیگر به سمت وضع قواعد سختگیرانۀ حاکمیت قبلی شان در حرکت است.