مسوولان: کمبود واکسین کنندگان زن مانع موفقیت کمپاین واکسین پولیو می شود

مسوولان برنامۀ محو پولیو، کمبود واکسین کنندگان زن را در کمپاین های تطبیق واکسین پولیو، یکی از چالش های عمده در موفقیت این روند عنوان می کنند.

آنان به این باور اند که مشکلات فرهنگی و اجتماعی در محلات و مناطق دور دست باعث حضور کم رنگ زنان در برنامه های تطبیق واکسین می شود حالانکه این رقم در شهر ها و مرکز ولایات بیشتر است.

هدایت الله ستانکزی مشاور برنامه محو پولیو، نقش واکسین کنندگان زن را در مقایسه با مرد ها، مؤثر تر می خواند.

آقای ستانکزی می گوید: "نقش واکسیناتوران زن بسیار موثر است بخاطریکه زن ها بدون کدام مشکل میتوانند داخل خانه های هموطنان ما شوند و به شکل آرام و بسیار ساده به مادران آگاهی دهند و اطفال شان را واکسین نمایند."

آقای استانکزی تاکید می کند که به خاطر رساندن واکسین به تمام کودکان، تلاش می کنند که شماری زیادی واکسیناتوران زن را استخدام نمایند اما بنابر مشکلات موجود در جامعه تا اکنون نتوانستند به این کار موفق شوند.

بنا به گفته آقای ستانکزی بیشترین واکسین کنندگان که در برنامۀ تطبیق واکسین خانه به خانه در ولسوالی مصروف اند، مردها اند و تعداد واکسین کنندگان زن به مراتب کم است.

کمبود واکسین کنندگان زن در حالی بیان می شود که به گفتۀ مسوولان، در بسیاری مناطق دور دست به ویژه در مناطق که سیر ویروس پولیو بیشتر است، مادران کودکان خوردسال به مرد ها اجازۀ تطبیق واکسین پولیو را در روند "تطبیق واکسین خانه به خانه" نمی دهند.

مسوولان معافیت کتله یی وزارت صحت افغانستان یکی از دلایل عمدۀ دور ماندن کودکان زیر سن پنج سال را از واکسین ضد بیماری فلج، همانا رسم و رواج های محل و عدم آگاهی از عواقب عدم تطبیق واکسین می دانند.

در سال گذشته میلادی (۲۰۱۹)، ۲۸ واقعه مثبت پولیو در افغانستان ثبت شد. در حال حاضر افغانستان و پاکستان تنها دو کشور در جهان اند که هنوز هم شاهد سیر ویروس وحشی پولیو بوده و سالانه ده ها کودک این دو کشور را قربانی می گیرد.