یونیسف ماه گذشته بیش از ۱.۲ میلیون کودک را در افغانستان کمک کرده است

صندوق وجهی ملل متحد برای کودکان (یونیسف) می‌گوید که بیش از ۱.۲ میلیون کودک را ماه گذشته در افغانستان تحت پوشش برنامه‌های آموزشی، آگاهی‌دهی و بهداشتی قرار داده است.

این صندوق امروز دوشنبه پنجم می (۱۵ جوزا) با نشر گزارش ماهانه‌اش گفته است که با وجود محیط عملیاتی چالش برانگیز، یونیسف به ۵۷۳هزار و ۳۸۸ کودک که ۵۹ درصد آن را دختران تشکیل می‌دهند، از طریق ۱۷هزار ۸۵۶ صنف آموزشی مبتنی بر جامعه در ۳۰ ولایت، خدمات آموزشی ارایه کرده است.

یونیسف گفته است: "از ۴۰۱هزار و ۴۴۹ کودک به شمول ۳۸ درصد دختران، از طریق توزیع مواد آموزشی و کتاب‌های درسی در ماه اپریل حمایت کرد. در حال حاضر نه میلیون جلد کتاب درسی توزیع شده است، شش میلیون کتاب دیگر در انبارهای ولایتی موجود است و پنج میلیون متباقی نیز تا پایان جون توزیع خواهد شد".

همچنان این ادارۀ ملل متحد گفته است که از ابتدای سال تا پایان ماه اپریل دوهزار و ۳۲۵ صنف جدید آموزشی در نقاط مختلف افغانستان راه‌اندازی کرده است.

یونیسف قبلاً گفته بود که تا پایان سال روان میلادی، تعداد صنوف درسی در مکاتب روستایی افغانستان را با حمایت برخی از نهادهای مددرسان بین‌المللی به ۲۱ هزار افزایش خواهد داد.

آموزش دختران

صندوق وجهی ملل متحد برای کودکان گفته است که با وجود بازگشایی مکاتب در سال جدید تعلیمی، ممنوعیت آموزش برای دختران بالاتر از صنف ششم همچنان ادامه دارد و هنوز در مورد از سرگیری آن هیچ نشانه‌ای وجود ندارد.

یونیسف گفته است که از طریق کارکنان، توسعه‌دهندگان تخنیکی و شرکایش به نظارت بر وضعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم ادامه می‌دهد.

گزارش گفته است که با وجود چالش‌های مداوم در آموزش دختران، یونیسف از نه‌هزار و ۶۸۶ دختر حمایت کرده و این شامل یک‌هزار و ۶۸۶ دختری نیز می‌شود که از طریق صنوف آموزش مبتی بر جامعه دروس دوره متوسطه را فرا گرفته اند.

این در حالی است که در مناطق گرمسیر افغانستان از جمله ننگرهار آزمون مکاتب پایان یافت. شماری از دخترانی که صنف ششم را به پایان رساندند با نشر ویدیوهای در شبکه‌های اجتماعی از اینکه نمی‌توانند دروس شان را ادامه بدهند، با چشمان اشک‌بار انتقاد کردند.

آنان گفته اند که هیچ کسی به فکر آیندۀ دختران نیست و از حکومت طالبان خواستند که دروازه مکاتب متوسطه و لیسه را به روی دختران باز کند.

هیدر بار، مسوول بخش زنان و حقوق بشر در دیدبان حقوق بشر گفته است: "چقدر شرم‌آور است که فارغ‌التحصیلی از صنف ششم را به عزاداری دختران تبدیل کنیم".

با این حال، یونیسف افزوده که در ماه اپریل به یک‌هزار و ۱۷۸ دانش‌آموز دختر، زمینه آموزش تدریس پیش از خدمت و هنگام خدمت را در مناطق مرکزی، شرقی و غربی افغانستان فراهم کرد.

خدمات صحی

بر اساس این گزارش یونیسف، ۶۱۷ هزار و ۹۱۹ کودک و مراقب کودک، از جمله ۸۸۲ کودک دارای معلولیت، طیف وسیعی از خدمات حفاظت از کودکان از جمله حمایت اداری، آموزش خطرات مربوط به مواد منفجره، سلامت روانی و حمایت روانی - اجتماعی را طی ماه گذشته دریافت کردند.

گزارش گفته است که بیش از یک میلیون و ۲۹۷ هزار کودک صفر تا ۵۹ ماهه از نظر سوتغذیه حاد از طریق مراکز بهداشتی سیار و ثابت معاینه شدند که از این تعداد ۴۸هزار و ۸۰۵ کودک که ۴۶ درصد شان را دختران تشکیل می‌دهند، برای درمان بستری شدند.

آمار یونیسف نشان می‌دهد که از ابتدای سال روان میلادی تا اکنون بیش از ۲۱۰ هزار کودک مبتلا به سوتغذیه حاد شدید در بیش از ۳۲۰۰ مرکز بهداشتی تحت حمایت خدمات تغذیه‌ای قرار گرفته اند.

بر اساس ارقام صندوق وجهی ملل متحد برای کودکان، انتظار می‌رود که ۲.۳ میلیون کودک در سال روان میلادی با سوتغذیه حاد مواجه شوند و از این جمله ۸۷۵ هزار کودک به درمان نیاز دارند.

همچنان یونیسف در طول دوره گزارش، مکمل‌های ویتامین A را به بیش از یک میلیون و ۴۲۹ هزار کودک شش تا ۵۹ ماهه از طریق روزهای ملی واکسیناسیون در ولایات قندهار، هلمند و ارزگان توزیع کرده است.

علاوه بر این، یونیسف به ۲۶۶ هزار و ۱۷۰ افرادی که مسوولیت مراقبت از کودکان صفر تا ۲۳ ماهه را به دوش دارند، در زمینه تغذیه مادر، نوزاد و کودک خوردسال خدمات مشورتی را ارایه کرده است.

بر اساس گزارش یونیسف، در ماه اپریل موارد بیماری‌های عفونی مانند اسهال حاد در افغانستان افزایش یافت و این صندوق در مناطق پرخطر، به بیش از ۸۶هزار نفر، از جمله افراد آسیب دیده از خشکسالی و آواره‌های داخلی، لوازم ضروری بهداشتی از قبیل صابون و مواد ضد عفونی توزیع کرده است.

گزارش گفته است که بودجه فوری برای فعالیت‌های بهداشت اضطراری و حفظ الصحه برای جلوگیری از گسترش بیماری‌های عفونی چون اسهال حاد نیاز است.

پیش از این نیز یونیسف گفته بود که تنها در بخش سوتغذیه و تهیه مواد مغذی برای کودکان بیمار در افغانستان به ۲۱ میلیون دالر بودجه نیاز دارد.