نامۀ دانش به انارکلی؛ ما شرمنده ‌ایم

معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان در واکنش به صحبت‌های اخیر انارکلی‌ هنریار، عضو مشرانو جرگه در مورد تبعیض علیه اهل هنود و سیک‌ها در این کشور گفته است که "آنچه بر شما رفته، به خود لرزیدیم و شرمیدیم".

انارکلی هنریار در سخنرانی‌اش در مراسم اهدای جازۀ بین‌المللی ابن سینا از ادامه تبعیض علیه اهل هنود و سیک‌ها در افغانستان سخن گفت و اشک ریخت.

این جایزۀ هفته گذشته از سوی انستیتیوت مطالعات استراتیژیک افغانستان به این نمایندۀ اهل هنود و سیک‌ها اهدا شده است.

این سخنرانی خانم هنریار واکنش‌های زیادی را در رسانه‌های اجتماعی به دنبال داشت و حتا سبب شد تا معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان به اشک و صدای بغض‌آلود این نمایندۀ هندوباوران واکنش نشان دهد.

آقای دانش در نامه‌ای به انارکلی هنریار نگاشته است: "همراه با شنیدن صدای لرزان و دیدن قطرات غلطان اشک شما، من و ما، همگی اشک ریختیم و از آنچه بر شما و همگنان شما رفته بر خود لرزیدیم و شرمیدیم."

آقای دانش روایت خانم هنریار از تبعیض در افغانستان را، روایت تلخ بسیاری مردمان این کشور خوانده و اشک او را "اشک همۀ ستم‌دید‌گان، محرومان و مغضوبان روی زمین عنوان کرده است".

معاون دوم ریاست جمهوری تاکید کرده که افغانستان سرزمین مشترک همۀ شهروندان این کشور به ویژه مسلمانان و هندوباوران است.

آقای دانش همچنان افزوده که برای برپایی عدالت، تامین صلح و ایستادگی در برابر تبعیض، ستم و خشونت در افغانستان به مبارزۀ مشترک نیاز است: " امیدوارم روزی فرا برسد که دیگر هیچ شهروندی در کشور ما طعم تلخ تبعیض را نچشد و از زجر تبعیض، اشکش جاری نشود."

انارکلی هنریار، عضو مشرانو جرگۀ شورای ملی افغانستان می‌گوید که هندوها و سیک‌ها از صدها سال در این کشور زندگی کرده اند، اما مردم افغانستان از آن آگاهی اندکی داشته و آنان را مهاجرین هندی می‌دانند.

این در حالی است که در دو سال اخیر بسیاری از شهروندان اهل هنود و سیک‌ افغانستان به دلیل تهدیدات امنیتی و برخی مشکلات دیگر، کشور را ترک کرده و به کشورهایی مهاجر شدند که از نقطۀ نظر دینی با هم وجه مشترک دارند.