همزمان با ادامهٔ رسیدن کاروانهای کمکهای بشر دوستانه به مردم غزه، حملات اسراییل روز یکشنبه ۲۲ اکتوبر (۳۰ میزان) نیز بر این منطقه ادامه یافت که در نتیجهٔ آن، دهها نفر کشته شدند.
یک کاروان کمکهای بشردوستانه که شامل ۱۷ لاری میشود، روز یکشنبه به نواز غزه رسید. در عین حال، اسراییل نیز حملات خود بر غزه را تشدید کرد، منطقهٔ که زیر کنترول گروه حماس قرار دارد.
در اوج تشدید خشونتها، ایران در مورد بی ثباتی منطقهای هشدار داده و گفته است که ممکن از کنترول بیرون شود.
این در حالی است که بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسراییل، به حزب الله لبنان که از حمایت ایران برخوردار است، هشدار داده است که اگر در منازعهٔ جاری در نوار غزه مداخله کند، چنین اقدام "اشتباه برای بقای'' آن گروه خواهد بود.
جنگ میان اسراییل و حماس پس از آن آغاز شد که تندروان این گروه به تاریخ هفتم اکتوبر در یک حملهٔ غافلگیرانه بالای اسراییل حمله کرد. مقامات اسراییل گفته اند که در این حمله پیش از ۱۴۰۰ نفر به شمول شهروندان خارجی کشته شدند که اکثرشان غیرنظامیان بودند. تندروان حماس در جریان این حمله بیش از ۲۰۰ نفر دیگر را گروگان گرفته اند.
پس از حملهٔ حماس، اسراییل نیز در یک اقدام تلافیجویانه حملات هوایی و توپخانهای را از هفتم اکتوبر به اینسو بالای غزه آغاز کرده است. به گفتهٔ مقامات صحی نوار غزه، این حملات نه تنها موجب کشته شدن بیش از ۴۶۰۰ نفر شده، بلکه صدها هزار نفر از خانههای شان آواره شده اند.
مقامات غزه گفته اند که تنها در حملات یکشنبه شب دستکم ۸۰ نفر در مناطق مرکزی غزه کشته شدند و بیش از ۳۰ منزل رهایشی نیز تخریب شد.
یک خبرنگار فرانس پرس گفته است که اجساد زیادی از کودکان را در سرخانههای غزه دیده است و خانوادههای قربانیان گریه کنان عزیزان شان را شناسایی میکردند.
ادارهٔ ملل متحد در امور مهاجرین فلسطینی روز یکشنبه در یک پیام ایکس خود گفته است که از آغاز جنگ در غزه تا حالا ۲۹ کارمندان آن کشته شده اند که نیم آنان معلمان بودند.
حملات هوایی گسترده زیرساخت های اولیه را در نوار غزه فلج کرده است. ملل متحد همچنین گزارش داده است که به دلیل کمبود سردخانه در نوار غزه، اجساد قربانیانی که شناسایی نشده اند، در یک قبر دسته جمعی دفن شده اند.
در همین حال، اردوی اسراییل روز یکشنبه گفت که یک سرباز آن کشور در نزدیکی سرحد غزه توسط یک میزایل ضد تانک که توسط تندروان پرتاب شده بود، کشته شد.
یواو گالانت، وزیر دفاع اسراییل، هشدار داد که جنگ با حماس ممکن است چندین ماه طول بکشد. او گفت: ''این [جنگ] یک ماه، دو ماه، سه ماه دوام خواهد کرد. در پایان، حماس وجود نخواهد داشت.''
در عین حال، ادارهٔ حماس گفته است که از آغاز حملات اسراییل بر غزه، ۱۶۵ هزار واحد رهایشی که نیم خانههای رهایشی غزه را تشکیل میدهند، تخریب شده است.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجهٔ ایران، وضعیت در شرق میانه را با بیرل باروت مقایسه کرده و گفته است: ''هرگونه محاسبه غلط در ادامه این جنگ افروزی، نسل کشی، قتل عام و کوچ اجباری ساکنان غزه و کرانه میتواند پیامدهای سنگین، تلخ و گستردهای را هم در منطقه و هم علیه منافع جنگ افروزان در منطقه به همراه داشته باشد.''
این دپلومات ارشد ایران همچنین هشدار داد که اگر واشنگتن و اسراییل ''جرایم علیه بشریت و نسل کشی را به صورت فوری متوقف نکند...منطقه خارج از کنترول خواهد شد."
ایالات متحده نیز در مورد تشدید درگیریها هشدار داده و گفته است که هر بازیگری که خواهان مشتعل ساختن منازعهٔ جاری در غزه باشد، واشنگتن آماده است تا بدون تردید دست به کار خواهد شد.
لوید آستن، وزیر دفاع امریکا، روز یکشنبه ۲۲ اکتوبربه تلویزیون خبری ایبیسی نیوز گفت: "هر گروه یا کشوری که میخواهد دامنۀ این تنش را گسترده سازد و از این وضعیت بسیار ناگوار سوی استفاده کند، مشورۀ ما این است که چنین نکنند. ما حق دفاع از خود را داریم و برای اتخاذ اقدام مناسب درنگ نخواهیم کرد."