وزیر دفاع ایالات متحدۀ امریکا میگوید که در سفر به پاکستان در نظر ندارد تا آن کشور را "تنبیه" کند، بلکه انتظار دارد تا اسلام آباد به تعهدات خود در مبارزه با دهشت افگنی، پابند بماند.
جیم متیس قرار است روز دوشنبه در نخستین سفرش به صفت وزیر دفاع امریکا به اسلام آباد، با شاهد خاقان عباسی صدر اعظم و قمر جاوید باجوه لوی درستیز پاکستان دیدار کند. او گفت "باور دارم که برای یافتن زمینۀ مشترک تلاش جدی کرده و سپس با هم کار خواهیم کرد".
آقای متیس ماه گذشته هشدار داده بود که ایالات متحده پیش از "اتخاذ اقدامات لازمی" مایل است تا "یک بار دیگر" با پاکستان کار کند و کشور را به توقف حمایت از تندروان وادارد.
حکومت ایالات متحده مدعی است که پاکستان از گروه های تندرو چون شبکۀ حقانی و طالبان افغان حمایت میکند، دو گروهی که به انجام حملات بر نظامیان امریکایی و ناتو در افغانستان متهم اند. اما اتهامات مبنی بر حمایت از تندروان را رد میکند.
پیش از این، مایک پمپیو، رئیس ادارۀ استخبارات مرکزی ایالات متحده یا سی آی ای گفته بود که اگر پاکستان به پیام امریکا در مورد تندروان توجه نکند، ایالات متحده برای نابودی پناهگاه های دهشت افگنان با هر آنچه در توان دارد، وارد عمل خواهد شد.
سی آی ای از سال ۲۰۰۴ به اینسو، حملات طیارههای بی پیلوت را بر ضد تندروان در پاکستان انجام داده است. بر اساس گزارشها، ایالات متحده در نظر دارد در کنار سایر تدابیر، انجام این حملات را در مناطق قبایلی شمال غرب پاکستان بیشتر کند.
مایکل کوگلمن، تحلیلگر مسایل جنوب آسیا در مرکز ودرو ویلسن در واشنگتن دی سی، میگوید که اقدامات تنبیهی امریکا بر پاکستان کم از کم برای چند هفته عملی نخواهد شد، تا به پاکستان فرصت پاسخگویی داده شود.
مقامهای امریکایی گفته اند که سایر اقدامات تنبیهی که ایالات متحده میتواند بر ضد پاکستان آن را رویدست گیرد، تنزیل موقف پاکستان از کشور غیر عضو در سازمان ناتو، وضع تحریم بر مقامهای پاکستانی مظنون به همکاری با تندروان و قطع کمکها به آن کشور می باشد.
ایالات متحده در ۱۶ سال پسین بیش از ۳۳ میلیارد دالر مساعدت نظامی و غیرنظامی را به پاکستان فراهم کرده است تا آن کشور را به مبارزه با گروه های دهشت افگن در منطقه ترغیب کند.