میتا می‌گوید که بر اساس 'پالیسی‌های سازمان‌های خطرناک' صفحات رادیو تلویزیون ملی طالبان مسدود شد

میتا که فیسبوک و انستاگرام بخشی از آن است در پاسخ به صدای امریکا در مورد مسدود کردن صفحات رادیو تلویزیون ملی افغانستان گفت که به دلیل "پالیسی‌های سازمان‌های خطرناک" این حساب‌ها را مسدود کرده است.

یک سخنگوی این شرکت در ایمیلی به صدای امریکا نوشته است: "بر اساس قانون امریکا، طالبان منحیث سازمان دهشت افگن شناسایی شده اند و بر بنیاد پالیسی‌های سازمان‌های خطرناک ما، از استفاده از خدمات ما منع شده اند. این به این معناست که ما حساب‌های را حذف کردیم که توسط یا به فرمایش طالبان به پیش برده می‌شد."

میتا بدون ذکر نام رادیو تلویزیون ملی همچنان گفته است که با این اقدام از "ستایش"، "حمایت" و نشراتی که از طالبان نمایندگی می‌کرد، جلوگیری کرده است.

این درحالی است که احمد الله وثیق، رییس رادیو تلویزیون ملی که از سوی حکومت طالبان تمویل می‌شود، در صفحهٔ تویتراش این اقدام میتا را "خلاف اصول رسانه‌ها و آزاد بیان" عنوان کرده است.

رییس رادیو تلویزیون ملی از شرکت "فیسبوک" خواسته است تا هرچه زودتر صفحات این رسانه را باز کند.

با آنکه، رییس این رسانه ادعا کرده است که رادیو تلویزیون ملی یک رسانهٔ مردمی است و تنها آنچه در آن نشر می‌شود که مردم آنرا تقاضا می‌کنند، اسماعیل میاخیل، رییس پیشین این رسانه گفته است که بارها در مورد نشر شایعات آن هشدار داده بود.

آقای میاخیل در واکنش به مسدود شدن صفحات رادیو تلویزیون ملی به صدای امریکا گفت: "هم خرسندم و هم غمگین. خرسندی‌ام از این است که این صفحات مربوط ملت بود و همکاران ما شب و روز با صداقت کامل برای آن کار کرده بودند. از همین صفحات چهرهٔ جدید افغانستان که امیدواری ایجاد کرده بود را به وطنداران و جهانیان ارایه می‌کرد. اما متاسفانه که در این اواخر به یک رسانهٔ تبلیغاتی طالبان مبدل شده بود. منزل دروغ همیشه کوتاه می‌باشد.

میتا در یک بخش دیگر گفته است که از اتکای افغان‌ها بر خدمات این شرکت برای تماس با دوستان‌، دسترسی به معلومات مهم، هماهنگی تلاش‌های کمک‌های بشری و تعامل در گفتمان مبرم سیاسی آگاهی دارد.

این شرکت گفته است که از نزدیک با کارشناسان محلی و بین المللی، اعم از سازمان‌های غیردولتی، دانشمندان، رهبران محلی، خبرنگاران و سایرین کار می‌کند تا اطمینان حاصل گردد که واقعیت‌های موجود در افغانستان به شمول حقوق بشر، مصوونیت و ارزش‌های منافع عامه در جریان اجراات بر دارایی‌های حکومت پیشین افغانستان مدنظر گرفته شود.

این شرکت گفته است که کارشناسان محلی و بین المللی به این امر توافق دارند که این صفحات به گونهٔ ضمنی و صریح محتوای زیان‌آور، به شمول ترغیب به خشونت، سربریدن مخالفین، تمجید از فعالیت‌های تروریستی و توجیه پالیسی‌های سرکوب‌گرانه علیه زنان را نشر می‌کرد.

این شرکت از کدام برنامهٔ مشخص رادیو تلویزیون ملی نام نبرده است اما در اوایل ماه جاری این رسانه نشستی از علما را نشر کرد که در آن یکی از علما، مجیب الرحمان انصاری، خواستار سربریدن مخالفین حکومت طالبان شد.

انصاری در این نشست گفت: "این امنیت و این نظام به آسانی به دست نرسید. اگر کسی در مقابل این نظام کوچک‌ترین حرکتی می‌کند...باید مجموع علمای سرتاسر افغانستان...با این فتوا صدا بلند بکنند؛ کسی‌که در مقابل حکومت اسلامی ما قد علم می‌کند باید سر زده شود و از بین برود."

این مطلب مرتبط را نیز بخوانید حاشیۀ خبرساز 'گردهمایی بزرگ' طالبان؛ انصاری: مخالفان نظام سر بریده شوند

با آنهم میتا گفته است که این کارشناسان در کل توافق دارند که آسیب‌های را که محتوای نشر شده در این حسابات متوجه مردم می‌ساخت، بزرگتر از نشرات خبری این صفحات نبود و با منع شدن نشرات رسانه‌های بین المللی، این رسانه منحیث منبع تبلیغات زیانبار کار می‌کرده است.

میتا گفته است که تصمیم مسدود کردن این حسابات به هدف اولویت دهی به "مصوونیت جامعهٔ ما در افغانستان" اتخاذ شده است.