سازمان ملل متحد روز چهارشنبه، ۳ ماه می (۱۳ ثور) گزارش داد که بیش از ۲۵۸ میلیون نفر در ۵۸ کشور در سال گذشته میلادی به دلیل درگیریها، بحران اقتصادی و تغییرات اقلیمی به کمکهای فوری مواد غذایی نیاز داشتند.
بر اساس این گزارش، بیش از ۴۰ درصد از این افراد به شمول افغانستان در کشورهای درگیر جنگ مانند جمهوری دموکراتیک کانگو، اتیوپیا، نایجریا و یمن زندگی میکنند.
این چهارمین سال پیهم است که تعداد افراد نیازمند به کمکهای فوری غذایی در جهان رو به افزایش است، آنچه که انتونیو گوتیرش، منشی عمومی ملل متحد آن را "شکست بشریت" در اجرای اهداف این سازمان برای پایان دادن به گرسنگی در جهان عنوان کرده است.
منشی عمومی سازمان ملل متحد گفت: "بیش از یک چهارم میلیارد نفر اکنون با سطوح حاد گرسنگی روبرو اند و برخی در آستانهٔ گرسنگی هستند. این یک امر غیر معقول است."
همچنان یک گروه بین المللی از دانشمندان محیطی ماه گذشته گفت که تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیتهای بشر، خشکسالی در شاخ افریقا را "حدود صد برابر بیشتر" کرده است.
در این گزارش سازمان ملل متحد گفته شده است که در ۵۸ کشور، بیش از ۳۵ میلیون کودک زیر پنج سال به سوتغذیه مبتلا اند.
منشی عمومی ملل متحد در این مورد گفت: "کمکهای بشردوستانه برای مبارزه با گرسنگی و سو تغذیه در مقایسه با آنچه نیاز است، کمرنگ تر میشود."
تاثیرات جنگ اوکراین
در این گزارش سازمان ملل متحد آمده است که درگیری ها، بحران اقتصادی و تغییرات اقلیمی عامل عمده بحران مواد غذایی در سال ۲۰۲۲ بوده است.
همچنان در این گزارش تاثیرات همه گیری کووید۱۹، منازعه اوکراین و خشکسالیهای مکرر از دیگر عوامل بحران مواد غذایی خوانده شده است.
تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین در ماه فبروی سال گذشته یکی دیگر از عوامل کاهش تولید محصولات زراعتی مانند گندم و جواری خوانده شده است، زیرا این دو کشور حدود یک سوم گندم مورد نیاز جهان را تامین میکنند. طبق این گزارش، مسدود شدن صادرات غلات اوکراین خطر افزایش بحران جهانی غذا را بیشتر کرده است.
این گزارش سازمان محلل متحد در بارهٔ بحران مواد غذایی در حالی نشر میشود که مقامات این سازمان و نهاد های غیردولتی ماه گذشته هشدار دادند که مرگ و میر ناشی از گرسنگی در افریقا به دلیل خشکسالی ها، تغییرات اقلیمی و درگیری ها در حال افزایش است.
این در حالیست که صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) و موسسه آکسفام اعلام کردند که در هر ۳۶ ثانیه به طور متوسط یک نفر در اتیوپیا، کینیا و سومالیا از گرسنگی میمیرد.