واکسین آزمایشی کووید۱۹ نتایج امیدبخش داده است

محققان امریكایی می‌گویند كه یک واكسین آزمایشی کروناویرس در امریکا، نتایج امیدوارکننده داشته و سبب واکنش نویدبخش در سیستم معافیتی بدن شده است.

انتونی فاوچی، رییس انستیتیوت مطالعات امراض ساری ایالات متحده روز سه شنبه ۱۴ جولای (۲۴ سرطان) گفت: "مهم نیست که چطور این موضوع را تحلیل می‌کنید، این خبر خوب است. "

این واکسین که در انستیتیوت ملی صحت ایالات متحده و شرکت مودرنا ساخته شده است، به دوز ۱۰۰ مایکروگرام به دواطلبان تطبیق می‌شود.

بر اساس گزارش نشریه طبی نیو انگلند محققان دو دوز این واکسین آزمایشی را برای ۴۵ داوطلب بین سنین ۱۸ تا ۵۵ تطبیق کرده اند.

پژوهشگران می‌گویند که هیچ یک از داوطلبان عوارض جانبی جدی را گزارش نداده اند اما نصف آنان اعراض خفیف و متوسط مانند خستگی، سردردی، لرزه، درد عضلات و درد ناحیه تزریق را نشان داده اند.

نتایج واکسین که اولین بار در انسان مورد آزمایش قرار گرفت، بخشی از مرحله اول آزمایشی بود که برای ارزیابی مصوونیت و توانایی ایجاد معافیت دوزهای کم ، متوسط و زیاد واکسین طراحی شده بود.

مودرنا در حال حاضر در مرحله دوم آزمایش واکسین قرار دارد که گروه بزرگی از داوطلبان را برای تعیین موثریت واکسین زیر نظارت گرفته است.

در مرحلۀ سوم و نهایی آزمایش که به تاریخ ۲۷ جولای آغاز خواهد شد، این واکسین بر ۳۰۰۰۰ داوطلب تطبیق خواهد شد. این بزرگترین مطالعه برای واکسین کروناویروس تاکنون خواهد بود.

شرکت مودرنا برای نخستین بار در اواخر ماه حوت سال گذشته، این واکسین را بر ۴۵ داوطلب تطبیق کرد.

پس از گذشت بیش از یک ماه، این شرکت با نشر اعلامیه‌ای گفت که در مرحلۀ نخست، بدن تمام اشتراک کنندگان در این آزمایش، انتی‌بادی تولید کرده است.

انتی‌بادی با ویروس‌هایی که داخل بدن می‌شود مبارزه می‌کند، از انتشار آن و تولید مرض جلوگیری کرده و در نهایت ویروس را از بین می‌برد.

شرکت مودرنا برای ساختن واکسین کووید۱۹ از ستراتیژی RNA استفاده می‌کند که در این آزمایش کود جنیتیک کروناویروس مستقیماً به بیمار زرق می‌شود.

همچنین قرار است شرکت جانسن و جانسن، آزمایش های مراحل نهایی واکسین را بالای انسان ها تا اواخر ماه جولای آغاز کند.

کروناویروس برای نخستین بار در دسمبر ۲۰۱۹ میلادی در شهر ووهان ایالت هوبی چین شیوع یافت و به همه‌گیری مرگبار جهانی مبدل شد.

بر بنیاد آمار پوهنتون جانس هاپکینز ایالات متحده تا صبح چهارشنبه ۱۵ جولای (۲۵ سرطان) این ویروس در سراسر جهان جان بیش از ۵۷۹ هزار نفر را گرفته و بیش از ۱۳ میلیون و ۳۵۷ هزار نفر به آن مبتلا شده اند.