طالبان روز جمعه ۲۲ اپریل (دوم ثور) گفتند که انفجار در داخل مسجدی در ولسوالی امام صاحب ولایت کندز منجر به کشته شدن ۳۳ نفر و زخمی شدن۴۳ نفر دیگر شده است.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان، گفته است که کودکان نیز در میان قربانیان انفجار عصر روز جمعه در ولسوالی امام صاحب شامل اند.
این مقام طالبان مرتکبین این حمله مرگبار را "عناصر فتنهگر و شریر" خوانده و گفته است که عاملان آن دستگیر و به سزای اعمال خود خواهند رسید.
قبل بر این مطیع الله روحانی، رییس اطلاعات و فرهنگ حکومت سرپرست طالبان در ولایت کندز تایید کرد که انفجار حوالی ساعت ۴ عصر روز جمعه در یک مسجد رخ داده است.
یک منبع آگاه که نخواست نامش در گزارش ذکر شود، به صدای امریکا گفت که این انفجار دست کم۵۰ نفر کشته و دهها زخمی بر جا گذاشته که به شفاخانه مرکزی منطقه امام صاحب منتقل گردیده اند.
گفته میشود که تعداد زیاد مردم از اهل تسنن به روز های جمعه در این مدرسه گردهم جمع می شوند و نیایش می کنند.
واکنش های ملی و بینالمللی
انفجار در داخل مسجدی در ولسوالی امام صاحب ولایت کندز که منجر به کشته شدن ۳۳ نفر و زخمی شدن۴۳ نفر شد،واکنشهای ملی و بینالمللی را در پی داشت.
حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان، ساعاتی قبل در تویت رسمی خود، حملهٔ روز جمعه در این مسجد را محکوم کرد و آنرا عمل "تروریستی" خواند. آقای کرزی در این پیام همچنین حمله بر مساجد را "توطهٔ آشکار علیه همه افغانها" عنوان کرد.
عبدالله عبدالله،رییس پیشین شورای عالی مصالحهٔ ملی افغانستان نیز در صفحهٔ فیسبوک خود این حمله را محکوم کرده و افزوده است : "حملات پیهم و سیستماتیک بر علیه مردم بیگناه و روزهدار ما در مساجد و مراکز تعلیمی غیرنظامی توطیهای است که به جز دشمنی آشکار با ملت شریف افغانستان نمیتوان اسم دیگری به آن گذاشت. از مردم شریف افغانستان میخواهیم تا با تحکیم هرچه بیشتر اتحاد میان خواهران و برادران شیعه و سنی و اقوام مختلف کشور در مقابل دسایس دشمنان افغانستان هوشیارانه بر خورد کنند."
در همین حال، رامز الاکبروف، معاون نماینده منشی عمومی ملل متحد در امور هماهنگی کمک های بشری، حملهٔ امروز را محکوم کرد و آنرا عمل "وحشتناک" خواند. این مقام ملل متحد همچنین با بازماندگان قربانیان این حملهٔ مرگبار ابراز غم شریکی کرده است.
حملهٔ روز جمعه مشابه به انفجارهای مرگبار در مسجد سه دکان شهر مزار شریف بود، حملهٔ که در اثر آن دهها نفر کشته و زخمی شدند و شاخه-خراسان داعش مسوولیت آنرا بر عهده گرفت.
تاکنون نوعیت انفجار در مسجد امام صاحب مشخص نشده است که آیا ناشی از تعبیهٔ مواد انفجاری بوده است یا هم حملهٔ انتحاری، اما مسوولان طالبان گفته اند که تحقیقات در مورد چگونگی رویداد و شناسایی عاملان آن آغاز شده است.
تاکنون فرد یا گروهی مسوولیت این رویداد را به دوش نگرفته است اما در گذشته گروه داعش اغلباً مسوولیت حمله بر امکان مذهبی شیعیان را به دوش گرفته است.
حمله بر مساجد و مکان مذهبی اکثریت سنی در افغانستان در دو دههٔ پسین کمپیشینه بوده است.
در روز های اخیر، ولایتهای کابل، بلخ و کندز شاهد مرگبارترین حملات پس از مسلط شدن گروه طالبان در افغانستان بوده است، گروهی که ادعا میکند امنیت را در سراسر آن کشور تامین کرده است.