نیویارک، دومین شهر بزرگ در امریکا است که به مسلمانان اجازۀ پخش آذان را از طریق بلندگوها داد.
هامون مسعودی، باشنده شهر نیویارک گفت: " آذان نماد اسلام است... فرزندان مسلمان که اینجا به دنیا میآیند پس از این آذان را شنیده میتوانند الحمد الله."
این تصمیم شورای شهری نیویارک و حکومت ایالتی، مورد استقبال مسلمانان در این ایالت، به ویژه افغانها، قرار گرفته است.
سید اشرف یکی از افغانهای مقیم نیویارک گفت: "ما از این استقبال میکنیم و بسیار خوشحال استیم. مثل اینکه ما در افغانستان و در ترکیه که فامیلم آنجا است صدای آذان را میشنیدیم از نیویارک نیز میشنویم."
نیویارک یکی از شهرهای بزرگ و پرجمعیت امریکا است که پس از شهر مینیاپولس، مرکز ایالت مینیوسوتا، مسلمانان مقیم آن، اجازه پخش آذان را از طریق بلندگوهای مساجد دریافت کرده اند.
افغانهای مقیم نیویارک با خرسندی از این تصمیم شورای شهری و حکومت ایالتی میگویند که این تصمیم، بیشتر از پیش، روابط جامعهٔ اسلامی را با سایر ادیان تقویت میبخشد.
حاجی سردار بهزاد یکی از افغانهای مقیم نیویارک گفت: "اینجا در نیویارک میان تمام ادیان و مذاهب روابط و مناسبات خوب وجود دارد و هیچ فکر نمیکنید که میان جوامع اسلامی و غیر اسلامی تفاوت در صحبت و برخورد وجود داشته باشد. برخوردها سالم و همگانی است. وقتی ما خود را مسلمان عنوان کنیم بسیار برای ما احترام قایل میشوند."
مسلمانان سایر کشورها که مقیم نیویارک اند نیز از این تصمیم حکومت، استقبال کردند.
آنان گفتند که آزادی ادیان در قانون اساسی امریکا تصریح شده و این امر، زندگی مسالمت آمیز و آزاد را برای تمام ادیان فراهم ساخته است.
سمیر باشا، یکی از مسلمانان هندی مقیم نیویارک گفت: "امروز اینجا آمدم تا نماز را با مسلمانان ادا کنم، من این فرهنگ را دوست دارم، باید همه به فرهنگ همدیگر احترام قایل شویم و امیدوارم برای این تصمیم از تمام کسانی که در این زمینه کار کردند، قدردانی کنیم."
رهبران دینی و ملا امامان مساجد نیز میگویند که اکنون نیویارک به شهر با جامعهٔ چند صدایی مبدل شده است.
حاجی اکبر، ملا امام در مرکز اسلامی دارالتقوا گفت:" اعلان کردند که روزهای جمعه، آذان جمعه و روزهای عید، خطبه و مراسم عید از طریق بندگوهای مساجد نشر شود که دیگر مردمان هم بشنوند. حالا بسیار یک راه دعوت خوبی را برای ما باز کرده و اکنون بدون مشکل صدای ما واقعیت اسلام از بلندگوهای مساجد میرسد."
پیروان ادیان دیگر نیز با تاکید بر آزادی دینی در امریکا از این تصمیم شورای شهر نیویورک، استقبال کرده اند.
کوین مکینا، باشندۀ مسیحی نیویارک گفت:" این کشوری است که در آن همهٔ ما میتوانیم آزادانه صحبت کنیم و میتوانید نظر خود را درباره همه افراد و ادیان و مذاهب بیان کنیم مشروط بر اینکه منجر به ناراحتی دیگران نشود."