شماری از متخصصان امراض نسایی و ولادی میگویند که ترک یکباره مواد مخدر در دوره حاملگی، صحت مادران و کودکان شان را با خطر روبرو میسازد.
آنان میگویند که مصرف مواد مخدر در جریان بارداری با آنکه به سقط و نارسایی جنین، کاهش وزن نوزاد، عقب افتادن رشد داخل رحمی و ده ها چالش دیگر میانجامد، اما ترک یکباره اعتیاد در دوره حاملگی، سبب ازبین رفتن کودکان در رحم مادر میشوند.
داکتر پلوشه ناصری، یکی از متخصصان امراض نسایی و ولادی میگوید "مواد مخدر از مانع پلاسنتا عبور کرده به طفل میرسد، یعنی طفل در بطن مادر هم معتاد به مواد مخدر میشود، به همین خاطر اضرار آن نزد خانمهای حامله زیاد بوده و یکی از عوامل آن سقط، اطفال به وزن کم و مشکلات روانی میباشد. مادران که در زمان بارداری مواد مخدر را ترک میکنند طفل آنان در اکثر اوقات ازبین میرود، بخاطریکه دفعتأ مواد مخدر بالای آن قطع میگردد، یعنی تاثیرات مواد مخدر نسبت به دیگر خانمها بالای خانمهای حامله فوقالعاده زیاد میباشد".
این متخصص امراض نسایی و ولادی میافزاید که بهترین دورهٔ ترک اعتیاد، در ماه های اول بارداری است، اما در ماه های اخیر به صحت مادر و کودک زیان میرساند.
داکتران معالج امراض نسایی و ولادی میگویند که زنان باید از مخدرات خود را دور نگهدارند، زیرا به گفته آنان آسیبپذیری زنان از این ناحیه نسبت به مردان بیشتر است.