چالش‌ها در جمع‌آوری معتادان مواد مخدر در ولایت بلخ

Your browser doesn’t support HTML5

شماری از داکتران و کارمندان ساحوی مراکز ترک اعتیاد در ولایت بلخ می‌گویند که واکنش‌های خشونت‌آمیز افراد آغشته به مواد مخدر روند جمع‌آوری و درمان معتادان را با مشکل روبرو می‌سازد.

شماری از داکتران و کارمندان ساحوی مراکز ترک اعتیاد در ولایت بلخ می‌گویند که واکنش‌های خشونت‌آمیز افراد آغشته به مواد مخدر روند جمع‌آوری و درمان معتادان را با مشکل روبرو می‌سازد.

سوسن عمری یکی از کارمندان ساحوی شفاخانه ۵۰ بستر تداوی معتادان در مزارشریف که هفته دو بار برای تشویق زنان معتاد به مراکز تجمع معتادان می‌رود، می‌گوید که برخورد خشونت‌آمیز معتادان با کارمندان صحی، به روند جمع‌آوری و انتقال مصرف کنندگان مواد مخدر آسیب می‌رساند.

او گفت: "هفته دو تا سه بار می‌آییم برای تشویق مریضان، اما شماری راضی اند و برخی هم ناراض اند و بسیاری آنان کوشش می‌کنند که واکنش نشان بدهند و یا هم فرار کنند. اگر برنامه ها حمایت نشوند روند تشویق و ترغیب معتادان به درمان رایگان آسیب خواهد رسید."

کارمندان ساحوی مراکز ترک اعتیاد می‌گویند که خشونت‌های فزیکی معتادان باعث ایجاد دلسردی شده است و شماری از کارمندان تصمیم دارند که روند تشویق معتادان را متوقف کنند.

فرخنده سلیمی یکی از کارمندان شفاخانه ۵۰ بستر می‌گوید: "مشکلات زیاد است در قدم نخست بخاطر جمع‌آوری می‌آیم، در کارهای ساحوی اکثر تهدیدها وجود دارد و از هر نگاه از طریق معتادان تهدید می‌شویم، اکثر هشدار می‌دهند که اگر ما را به شفاخانه ببرید، شما را آسیب می‌رسانیم. از نیروهای امنیتی هم کسی حضور ندارند."

ذبیح الله عمری،‌ روانشناس در شفاخانه ۱۰۰ بستر درمان معتادان مزارشریف که چندین بار توسط گروهی از معتادان لت‌وکوب شده است، می‌گوید که معتادان اکثراً با چاقو مجهز می‌باشند و در صورت فشار از آن استفاده می‌کنند.

او گفت: "اما معتادان تلاش می‌کنند که با ما حرف نزنند و من سیزده سال است که در این بخش کار می‌کنم و حتی در بسیاری از موارد مریضان ما را مورد خشونت قرار می‌دهندږ یکبار وقتی خواستیم به فشار مریضان را ببریم به مراکز درمان آنها نیز واکنش نشان دادند و با ما مشت و یخن شدند و من را آسیب رسانیدند."

داکتران و کارمندان ساحوی مراکز ترک اعتیاد در ولایت بلخ در حالی از چالش‌ها در روند جمع‌آوری و انتقال معتادان به مراکز درمانی خبر می‌دهند که در حال حاضر بیش از یکصدهزار معتاد بی‌سرپناه در این ولایت بسر می‌برند.