کمپاین مبارزه با مسکرات در کابل

Your browser doesn’t support HTML5

​یک داکتر معالج معتادان مواد مخدر در کابل کمپاینی را بنام "سونامی خاموش" علیه مسکرات راه اندازی کرده است.

یک داکتر معالج معتادان مواد مخدر در کابل کمپاینی را بنام "سونامی خاموش" علیه مسکرات راه اندازی کرده است.

این داکتر که میوند هوشمند نام دارد و در شفاخانهٔ ۱۰۰۰ بستر جنگلک کار می‌کند، هشدار می‌دهد که استفاده از سگرت و نسوار در میان جوانان و نوجوانان به شدت افزایش یافته و هیچ نهادی حاضر نیست که مسوولیت رفع این بحران را به عهده بگیرد.

داکتر میوند گفت: "ما تحت عنوان سونامی خاموش کمپاینی را راه اندازی کردیم و این کمپاین را در تفریح‌گاه ها، در باغ‌ها و در پوهنتون‌ها نیز راه اندازی می‌کنیم و به مردم در مورد مخدرات معلومات ارایه خواهیم کرد تا متوجه اطفال خود باشند و نشود که خدای نخواسته از مسکرات به مواد مخدر بروند."

این داکتر معالج معتادان می‌گوید که یکی از اهداف این کمپاین وادار ساختن شرکت‌های نسوار سازی به نصب اشتهاراتی که هشدار دهندهٔ اعتیاد باشند، در پاکت‌های نسوار است.

آقای میوند می‌افزاید: "خواست ما از حکومت این است که شرکت‌هایی که این پاکت‌های نسوار یا پان را که می‌فروشند، جداً اشتهارات را مدنظر بگیرند و اشتهارات که در دیگر کشورها روی پان و قطی‌های سگرت است، آنان هم مدنظر بگیرند و این کار را جبری بسازند بالای شرکت‌ها که حتماً بنویسند."

آمار دقیقی از شمار مصرف کنندگان مسکرات در افغانستان وجود ندارد. اما این کشور دارای بیشترین شمار مصرف کنندگان مخدرات می‌باشد.

داکتر میوند هوشمند می‌گوید که برخی از مصرف کنندگان مسکرات روزانه تا چهار پاکت نسوار مصرف می‌کنند و این وضعیت به شدت نگران کننده است.