زندگی دشوار یک معتاد مواد مخدر در ولایت بدخشان

Your browser doesn’t support HTML5

گل آقا یکی از باشندگان ولسوالی درایم بدخشان که از سال‌ها بدینسو به مواد مخدر معتاد است، حالا با انواع بیماری‌های دیگر نیز مبتلا شده است.

گل آقا یکی از باشندگان ولسوالی درایم بدخشان که از سال‌ها بدینسو به مواد مخدر معتاد است، حالا با انواع بیماری‌های دیگر نیز مبتلا شده است.

این جوان معتاد می‌گوید که در صفوف نیروهای امنیتی خدمت می‌کرد، اما پس از اعتیاد به مواد مخدر، توانایی کار را از دست داده و اکنون حتی قدرت راه رفتن را نیز ندارد.

گل آقا می‌گوید: "بعد از شش سال کار در صفوف نیروهای امنیتی مرمی خوردم، که روز به روز حالم را خراب و از درد زیاد به اعتیاد آوردم، و حالا با گذشت چند سال معتادی حالت صحی‌ام خوب نیست. ۱۵ الی ۱۶ روز می‌شود که گرسنه و تشنه در زیر پُل سخت مریض استم و کسی به دادم نمی‌رسد."

احمد بشیر صمیم، رییس شورای ولایتی نیز می‌گوید که همانند گل آقا، صدها جوان دیگر نیز به دلیل بی‌کاری و بی‌سرپناهی به مواد مخدر معتاد شده اند. او از دولت می‌خواهد که زمینه‌ای درمان و ایجاد شغل را برای این جوانان فراهم سازد.

رییس شورای ولایتی گفت: "گل آقا باشنده ولسوالی درایم در گذشته سرباز بود، امروز از اعتیاد زیاد به این حالت رسیده و با هماهنگی شفاخانه معتادین جهت تداوی انتقال داده شد، بجای این که جوانان در صفوف پولیس ملی و اردوی ملی وظیفه اجرا نمایند، برعکس به بار دوش خانواده و جامعه مبدل شده اند و این وضعیت نگران کننده است."

با این حال، رییس شفاخانه ۲۰ بستر معتادان در شهر فیض‌آباد می‌گوید که گل آقا چندین بار دیگر نیز در این شفاخانه درمان شده است.

داکتر نجیب ضیایی، رییس این شفاخانه می‌گوید که آنان یک بار دیگر نیز زمینه درمان این معتاد را فراهم می‌سازند "گل آقا سال‌هاست که به مواد مخدر آغشته بوده و چندین بار در مراکز معتادین تحت درمان قرار گرفته و حالا به مرض "سفلس" مبتلا شده است. ما در محل آمدیم تا او را به شفاخانه انتقال بدهیم."

آمار دقیق از شمار معتادان مواد مخدر در ولایت بدخشان وجود ندارد. اما باشندگان این ولایت می‌گویند که افزایش روزافزون مصرف کنندگان مواد مخدر به یک نگرانی جدی مبدل شده است.