شماری از باشندگان ولایت دایکندی با نگرانی از افزایش شمار مصرف کنندگان مواد مخدر میگویند که ادارهٔ محلی این ولایت برنامهٔ موثری برای مبارزه با مخدرات ندارد.
احسان مهدوی، یکی از باشندگان شهر نیلی میگوید "اینها به دنبال راه حل در قسمت محو مواد مخدر نبوده و هیچ پروگرام در این راستا نداشته و شامل اجندای خود نکرده اند".
سلطان علی جوادی، یکی دیگر از باشندگان شهر نیلی میگوید که برنامهٔ بدیل معیشت در بسیاری از ولایتها نتیجه داده است، اما در دایکندی چنین برنامهای وجود ندارد.
او گفت "موضوع که همواره در حاشیه قرار گرفته مبارزه با مواد مخدر است. در سطح کشور به خصوص در دایکندی هیچ برنامهٔ در زمینهٔ معیشت بدیل و مبارزه با این پدیده نداشته است".
دایکندی در مرکز افغانستان از ولایتهایی است که در سالهای اخیر تأسیس شده است. هرچند کشت کوکنار در این ولایت اندک است، اما پدیده اعتیاد در میان باشندگان آن سیر صعودی دارد.
فاطمه اکبری، معاون امور اجتماعی و فرهنگی ولایت دایکندی میگوید"ادارهٔ محلی ولایت دایکندی در راستای مبارزه با مواد مخدر مصمم است که طبق قانون مبارزه با مواد مخدر و استراتیژی مبارزه با مواد مخدر طبق آن در سال ۱۴۰۰ پلان ساختیم که آگاهی دهی، برنامههای معیشت بدیل و سایر بخشها پلان ساختیم و مصمم بر مبارزه با این پدیده هستیم".
کمبود مراکز ترک اعتیاد در ولایت دایکندی از دیگر چالشهایی است که به گفته باشندگان این ولایت شمار معتادان مواد مخدر را بلند نگهداشته است.
تا اکنون آمار دقیقی از شمار مصرف کنندگان مواد مخدر در ولایت دایکندی وجود ندارد، اما تجمعات معتادان بیسرپناه در این ولایت با گذشت هر روز بزرگتر میشود.