ریاست زراعت و آبیاری ولایت دایکندی میگوید که با ترویج کشت زعفران و ایجاد باغهای بادام در تلاش است که کشت کوکنار را در این ولایت به گونهٔ کامل محو کند.
سید عبدالواحد فیروزی، رییس زراعت دایکندی میگوید که کشت گیاه گرانبهای زعفران در دایکندی نیز حاصلات خوبی خواهد داشت.
او گفت: "به خاطر این که دهقانان دوباره به کشت کوکنار رو نیاورند، ما برنامههای مختلفی داریم، اما کشت بدیل کوکنار طوری باشد که حاصلاش بیشتر از کوکنار باشد که زعفران بهترین نبات است."
در همین حال، برخی از دهقانان در ولایت دایکندی میگویند که پس از درخواست حکومت، آنان کشت کوکنار را متوقف کردند، زیرا این گیاه باعث ایجاد اعتیاد در میان هزاران زن و مرد شده است.
حاجی سلطان، یکی از دهقانان گفت: "در هر جر وقتی بروید معتاد خواب است. پس مواد مخدر چقدر ارزش دارد. ما چندین سال است که کشت نکردیم فقط یک سال کشت کردیم که پس از آن دولت منع کرد."
قدرت موسوی یکی از دیگر از دهقانان ولایت دایکندی میگوید: "بدیلی که برای کوکنار و تریاک دولت در نظر گرفته، تخمهای اصلاح شده و کود کیمیاوی است و فعلأ مردم گندم، جو و جواری کشت میکنند."
هرچند ولایت دایکندی عاری از کشت کوکنار اعلام شده است، اما فعالان جامعه مدنی میگویند که هنوزهم در ولسوالیهای پاتو، کجران و ناومیش کشت کوکنار جریان دارد.
به گفته مقامهای محلی دایکندی در حال حاضر ۷۰ هزار مصرف کنندهٔ مواد مخدر در این ولایت بسر میبرند که ۳۰ درصد آنان را زنان و کودکان تشکیل میدهند.