محکمهٔ عالی هند: شرما باید از تمام ملت عذرخواهی کند

محکمهٔ عالی هند روز جمعه اول جولای (۱۰ سرطان) گفت که سخنگوی حزب حاکم که اظهارات ضد اسلامی‌اش هند را درگیر تنش‌های دپلوماتیک کرده و سبب اعتراضات گسترده‌ شد، باید عذرخواهی کند.

محکمهٔ عالی هند در جریان یک جلسهٔ استماعیه در مورد چندین شکایت جنایی علیه نوپور شرما، گفت: "او و زبان هرزه‌اش کشور را به آتش کشیده است."

نوپور شرما، یکی از سخنگویان حزب بهارتیا جنتا - حزب نرندرا مودی، صدر اعظم هند – به تاریخ ۲۶ ماه می در جریان یک مناظرۀ تلویزیونی بیاناتی در مورد پیامبر اسلام داشت که موجب خشم و نارضایتی مسلمانان نه تنها در هند شد، بلکه واکنش تند شمار زیاد کشورهای اسلامی به ویژه کشورهای عرب حاشیۀ خلیج را بر انگیخت.

در بیانیه محکمه آمده است: "این خانم به تنهایی مسوول اتفاقاتی است که در کشور می گذرد. او باید از تمام ملت عذرخواهی کند. "

در حالی که محل اختفای نوپور ۳۷ ساله مشخص نیست، شهروندان هند تاکنون در سراسر کشور علیه او شکایات متعددی ثبت کرده اند. وکیل مدافع شرما خواستار رسیدگی به تمام شکایات در دهلی شد، اما درخواست او روز جمعه رد شد.

سخنان خانم شرما سبب اعتراض رسمی رهبران کشورهای اسلامی شده و حدود ۲۰ کشور سفرای هند در پایتخت‌های خود را فراخوانده اند.

سازمان همکاری اسلامی نیز که ۵۷ کشور مسلمان را در برمی‌گیرد در بیانیه‌ای اعلام کرد که این سخنان در حالی بیان شده است که تنفر نسبت به اسلام در هند و آزار و اذیت نظام‌مند علیه مسلمانان رو به افزایش است.

کم از کم دو نفر در جریان تظاهرات در هند کشته شده اند و در جریان هفتهٔ جاری دو مرد مسلمان یک خیاط هندو را که در فیسبوک از شرما حمایت کرده بود، کشتند .

جریان قتل این خیاط که فلمبرداری شده و به سرعت در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد، خشونت‌های فرقه‌ای را یکبار دیگر در هند شعله‌ور ساخته است.

در پی افزایش اعتراضات، حزب حاکم بهارتیا جنتا عضویت نوپور شرما و نوین کمار جندال، یکی از چهره‌های سرشناس دیگر این حزب را که به تویت‌های تحریک آمیز در بارهٔ پیامبر اسلام متهم است به تعلیق درآورد و گفت که اظهارات آنان "در تناقض با موضوع‌گیری این حزب" قرار دارد.

حزب بهارتیا جنتا که همواره به گفتارها و کردارهای ستیزه‌جویانه علیه اقلیت مسلمان آن کشور متهم شده است، ضمن رد این اتهامات گفته است که این حزب "به همه ادیان" احترام قایل است.

اما منتقدان می گویند که دولت هند سرکوب فعالان آزادی بیان و حقوق را رهبری می‌کند. پولیس هند هفتهٔ جاری محمد زبیر، روزنامه نگار مسلمان و منتقد سرسخت حکومت، را که در جلب توجه به اظهارات شرما نیز نقش مهمی بازی کرده است، بازداشت کرد.

اما مقامات پولیس گفته اند که او را براساس شکایات گروه‌های هندو بخاطر اظهارات توهین آمیز‌اش در یک تویت چهار سال پیش، بازداشت کرده اند.