طیارۀ مسافربری نیپال با ۲۲ سرنشین ناپدید شد

عکس آرشیف، طیارۀ کوچک شرکت تارا ایر در میدان هوایی کتماندو

خطوط هوایی تارا در نیپال اعلام کرده است که یک طیارۀ مسافربری آن شرکت با ۲۲ سرنشین آن روز یکشنبه ۲۹ می (هشتم جوزا) ناپدید شده است.

به گفتۀ مسوولان این شرکت، وضعیت نامساعد جوی سبب ایجاد اختلال و مشکلات در عملیات جستجو و نجات شده است.

سودرشان بارتاولا، سخنگوی خطوط هوایی تارا ایر، به خبرگزاری فرانس پرس گفته است که طیارۀ ناپدد شده ساعت ۹:۵۵ صبح به وقت محل به مقصد شهر جامسوم پرواز کرد، اما پس از ۱۵ دقیقه، ارتباط آن با مرکز کنترول ترافیک هوایی قطع شد.

بارتاولا افزود که تلاش برای یافتن این طیاره جریان دارد: "تیم‌های جستجو و نجات نیروهای پولیس و اردو به سمت مسیر پرواز این طیاره حرکت کرده اند."

سخنگوی شرکت تارا ایر گفت که سرنشینان این طیاره شامل ۱۹ مسافر و سه عملۀ پرواز است. او اضافه کرد که به استثنای دو شهروند آلمان و چهار شهروند هند، ۱۶ سرنشین دیگر این طیاره همه نیپالی اند.

جامسوم یکی از جاذبه‌های مشهور گردشگری نیپال در وسط کوه‌های هیمالیا است که در ۲۰۰ کیلومتری شهر کتمندو، پایتخت آن کشور، موقعیت دارد.

پنیندرا مانی پوخاریل، یک سخنگوی وزارت داخلۀ نیپال، گفته است که دو هیلیکوپتر برای عملیات جستجو به ساحه اعزام شده اند. او گفت: "به نظر می‌رسد که هوای خراب عملیات جستجو را مختل کند. رویت در ساحه به حدی ضعیف است که هیچ چیزی را نمی‌توان دید."

صنعت هوانوردی نیپال در سال‌های اخیر رونق یافته و در زمینۀ انتقال اموال و مسافران، به شمول گردشگران و کوهنوردان خارجی به این کشور کوهستانی فعالیت دارد. اما در قسمت مصوونیت پرواز، شرکت‌های هوایی نیپال پیشینۀ چندان خوبی ندارند.

اتحادیه اروپا به خاطر نگرانی‌های ایمنی، تمام خطوط هوایی نیپال را از پرواز در حریم هوایی آن اتحادیه منع کرده است.

نیپال شماری از دورافتاده‌ترین و پرچالش‌ترین میدان‌های هوایی و خطوط پرواز را در جهان دارد. قله‌های پوشیده از برف در مجاورت شماری از میدان‌های هوای نیپال، پرواز و نشست را حتا برای پیلوت‌های کارآزموده نیز دشوار می‌سازد.

افزون بر این، تغییر سریع و پیهم آب و هوا در این کشور کوهستانی، همواره سبب ایجاد مشکلات برای پیلوت‌ها و شرکت‌های هوایی می‌شود.

در ماه مارچ ۲۰۱۸، یک طیارۀ شرکت هوایی یو اس-بنگله در نزدیکی میدان هوایی بین‌المللی کتمندو دچار سانحه شد که در اثر آن ۵۱ نفر کشته شدند. میدان هوایی بین المللی کتمندو از رهگذر دشوار بودن پرواز، شهرت دارد.

در سال ۱۹۹۲ یک طیارۀ خطوط هوایی پاکستان در حال فرود آمدن به میدان هوایی بین‌المللی کتمندو دچار سانحه شد و تمام ۱۶۷ سرنشین آن کشته شدند. دو ماه پیش از این رویداد، یک طیارۀ خطوط هوایی تایلند در نزدیکی همین میدان هوایی سقوط کرد و ۱۱۳ سرنشین آن کشته شدند.