مقامات مراکش روز یکشنبه دهم سپتمبر (۱۹ سنبله) گفتند که زلزلهای با شدت ۳.۹ به مقیاس ریکتر بار دیگر آن کشور را در حالی تکان داد که تیمهای نجات تلاش میکنند تا بازماندگان زلزلهٔ جمعه شب را از زیر آوار بیرون کنند.
پیش از این، در زلزلهای با شدت ۶.۸ درجهٔ ریکتر که جمعه شب هشتم سپتمبر جنوب غرب آن کشور را تکان داد تا حالا مرگ بیش از ۲۰۰۰ نفر تایید شده است. اما از تلفات احتمالی زلزلهٔ روز یکشنبه تا حالا خبری در دست نیست.
سازمان ملل متحد تخمین میکند که در اثر زلزلهٔ نخست که در یک قرن گذشته قویترین زلزله در آن کشور به شمار میرود، ۳۰۰ هزار نفر متاثر شده اند.
بر اساس گزارشها، تلاش برای نجات مردم آهسته شده و شماری از مراکشیها در رسانههای اجتماعی از عملکرد حکومت آن کشور به خاطر اجازه ندادن به تیمهای بیشتر نجات به داخل آن کشور شکایت کرده اند.
ارنود فریس، بنیانگذار سازمان نجات دهندگان بدون مرز، میگوید که نیاز فوری وجود دارد تا مردم به اسرع وقت از زیر آوار ساختمانها بیرون کشیده شوند. او همچین گفت که یک تیم نجات در پاریس، پایتخت فرانسه، منتظر است تا از حکومت مراکش اجازهٔ ورود به آن کشور را دریافت کند.
فریس افزود: "مردم در زیر آوار میمیرند و ما هیچ کاری برای نجات آنان انجام داده نمیتوانیم."
در همین حال، انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحده، به تلویزیون سیانان، گفته است که امریکا به اسرع وقت به حکومت مراکش مراجعه کرد تا در بخش عملیات نجات با آن کشور کمک کند و افزود: ''ما آماده استیم تا به آنجا برویم.''
زلزلهٔ جمعه شب نه تنها سبب کشته و زخمی شدن هزاران نفر در مراکش شد، بلکه خسارات مالی شدید نیز به آن کشور وارد کرده است.
به گفتهٔ وزارت داخلهٔ مراکش، در زلزلهٔ روز جمعه مرگ ۲۰۱۲ نفر تا حالا تایید شده و ۲۰۵۹ نفر دیگر زخمی شده اند که وضعیت بیش از ۱۴۰۰ نفر وخیم است. بسیاری از مردم که خانههایشان را از دست دادند، روز شنبه در جاده خوابیدند.
محمد ششم، پادشاه مراکش، سه روز عزای ملی را اعلام کرد از روز یکشنبه آغاز شد و بیرقهای مراکش در سراسر آن کشور نیمه افراشته شده اند.
اردوی مراکش نیز تیمهای نجات را به مناطق آسیب دیده اعزام کرده و پادشاه آن کشور دستور داده است تا برای کسانیکه خانههایشان در اثر این زلزله از دست داده اند، آب، جیرهٔ غذا و سرپناههای موقتی فراهم شود.
پس از زلزلهٔ سال ۱۹۶۰ میلادی که در آن کم از کم ۱۲ هزار نفر جان باختند، زلزلهٔ جمعه شب در مراکش مرگبارترین زلزله در این کشور به شمار میرود.
مراکش از لحاظ جغرافیایی در موقیعتی قرار دارد که زلزله خیز است. در سال ۲۰۰۴، بر اثر زلزله در شمال شرق این کشور کم از کم ۶۲۸ نفر کشته و ۹۲۶ نفر دیگر زخمی شدند.
بخشی از این گزارش از خبرگزاریهای رویترز، اسوشیتید پرس و فرانس پرس گرفته شده است.