براک اوباما، رییس جمهور ایالات متحده که برای دفاع از ارزش ها و امنیت ملی ایالات متحده به مبارزه بر ضد القاعده عهد کرده بود، به خاطر روش تهاجمی در مبارزه با دهشت افگنی از سوی شماری از سیاستمداران ایالات متحده مورد انتقاد قرار گرفته است.
رییس جمهور ایالات متحده در رأس روندی قرار دارد که طی آن دهشت افگنان شناسایی شده و نام آنان درج فهرستی می شود که باید کشته و یا دستگیر شوند.
روزنامۀ نیویارک تایمز از قول تامس دونیلون، مشاور امنیت ملی رییس جمهور اوباما می نگارد که او با دید طرفدارانه از روش کاری آقای اوباما در مبارزه با دهشت افگنی می گوید "عملکرد آقای اوباما به صفت فرد مسوول در این مورد نمایانگر موقف ایالات متحده در جهان است."
روش تهاجمی آقای اوباما در مبارزه با دهشت افگنی حامیان آزادیخواه وی را گیج و منتقدین محافظه کارش را مبهوت گردانیده است.
نظیف شهرانی، تحلیلگر مسایل سیاسی در ایالات متحده می گوید که آقای اوباما نیز نشان داد که در خصوص مبارزه با دهشت افگنی روش متمایز از سایر روسای جمهور ایالات متحده را اختیار نمی کند.
شماری از سیاستمداران ایالات متحده نیز با دیدگاه آقای شهرانی موافق اند. روزنامۀ نیویارک تایمز از قول یک تن از کارمندان سفارت ایالات متحده در پاکستان نقل کرده است که می گوید، کمیرون مونتیر، سفیر ایالات متحده در اسلام آباد گفت که حملات و عملیات ادارۀ استخبارات مرکزی ایالات متحده (CIA) سیاست امریکا را در منطقه به پیش می برد، از زبان آقای مونتیر نقل شده که گفته است، نمی دانست که وظیفۀ اساسی وی کشتن مردم است.
بر اساس گزارش اخیر نیویارک تایمز، موضوع دیگر مرتبط با مبارزه با دهشت افگنی، زندانی شدن دهشت افگنان باز داشت شده و محاکمۀ آنان در محاکم نظامی ایالات متحده می باشد که به یک موضوع بحث برانگیز در حلقات سیاسی داخلی ایالات متحده مبدل شده است و به همین سان کاربرد طیاره های بی پیلوت برای هدف قرار دادن رهبران القاعده و سایر گروه های دهشت افگن.
اما به گفتۀ عمر صمد، پژوهشگر در انستیتیوت صلح ایالات متحده، در کار مبارزه با دهشت افگنی و به ویژه کاربرد تکنالوژی طیاره های بی پیلوت، به عنوان یک وسیلۀ موثر جنگی، اجماع نظر در میان حلقات سیاسی ایالات متحده وجود دارد.
آقای صمد می گوید که همواره تاکید بر آن بوده است تا حین کاربرد تکنالوژی طیاره های بدون پیلوت، از تلفات افراد بیگناه و غیر دیگری جلوگیری به عمل آید، اما از دید وی باید به قانونمند شدن این عملیات غور صورت گیرد.
پاکستان یکی از کشور هایی است که بیشترین عملیات طیاره های بدون پیلوت امریکایی در مناطق قبایلی آن کشور صورت می گیرد. حکومت پاکستان و سایر احزاب و گروه های موجود در آن کشور همواره این عملیات را به عنوان تخطی از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی پاکستان نگریسته اند. اما مقامات ایالات متحده از آن به عنوان یگانه روش موثر و کم ضرر برای هدف قرار دادن عمال القاعده و سایر تندوران تذکر به عمل می آورند.