دفتر هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل متحد (اوچا) در گزارش هفتۀ گذشتهاش که روز سه شنبه (۸ حمل) نشر کرده است، با استناد به گزارشهای ادارههای همکار این اداره گفته است، راکتپراگنیها از آن سوی خط دیورند بر ولایت کنر در شرق افغانستان، نزدیک به سههزار تن را به ترک منازل اصلی شان مجبور کرده است.
بر بنیاد گزارش "اوچا" اکثر این خانوادهها به مرکز ولسوالی دانگام کنر آواره شده اند و برخی دیگر به ولسوالیهای بر کنر و شیگل پناه برده اند.
گزارش افزوده است "آن خانوادهها هنگام فرار از محلات اصلی شان، وسایل کمی را با خود گرفته اند و به دلیل این که حملات راکتی جریان دارد؛ آنها هنوز به مناطق مسکونی شان برنگشته اند".
دفتر هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل متحد تنها در مورد بیجاشدگان ولسوالی دانگام کنر معلومات داده است؛ اما مقامهای ولایتی کنر گفته اند که برعلاوۀ ولسوالی دانگام، در حدود ۹۰۰ خانواده از ولسوالیهای سرکانو، شلتن، ناری و مرور در نتیجۀ حملات راکتی از آن سوی خط دیورند بر این ولسوالیها، بیجا شده اند.
به گفتۀ مقامهای ولایتی کنر، به دلیل این راکتپراگنیها شش مکتب نیز در ولسوالیهای مرزی مسدود شده اند.
حکومت افغانستان در رابطه به تداوم حملات راکتی پاکستان بر ولسوالیهای سرحدی، روز دوشنبه شارژدافیر سفارت پاکستان در کابل را احضار کرد.
وزارت خارجۀ افغانستان در اعلامیهای گفته است که مردم و دولت افغانستان این عمل پاکستان را سخت نکوهش میکند و چنین عملکرد پاکستان بیانگر سرپیچی پاکستان از معیارهای بینالمللی است.
در اعلامیۀ وزارت خارجه از خط دیورند به عنوان "خط فرضی" یاد شده است.
حکومت پاکستان، در خصوص احضار دیپلومات بلندپایۀ سفارت این کشور در کابل، از سوی وزارت خارجۀ افغانستان در رابطه به حملات راکتی از آن سوی خط دیورند، هنوز واکنشی نشان نداده است.
اما مقامهای نظامی آن کشور در مورد ادعای حملات راکتی بر مناطق مرزی افغانستان گفته اند، اردوی پاکستان آن مناطقی را هدف حملات راکتی قرار داده اند که به گفتۀ آنان "هراسافگنان" از آنجا برای حملات بر مراکز نظامی پاکستان استفاده میکنند.