سروی: کشت کوکنار در افغانستان ۲۰ درصد کاهش یافته است

یافته های یک سروی مشترک وزارت مبارزه با مواد مخدر و ادارۀ مبارزه با جرایم و مواد مخدر ملل متحد نشاندهندۀ کاهش ۲۰ درصدی کشت کوکنار در مقایسه با سال گذشته در افغانستان است.

وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان روز دوشنبه اعلام کرد که بر اساس این سروی، در سال روان میلادی فقط در ۲۷۳ هزار هکتار زمین در افغانستان کوکنار کشت شده است.

سلامت عظیمی، وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان که امروز دوشنبه (۲۸عقرب) یافته های این سروی را در یک نشست خبری در کابل، همگانی ساخت، گفت که افزایش هماهنگی میان نهادهای مبارزه با مواد مخدر، تعدیل قانون مبارزه با مواد مخدر، افزایش تلاش نهادهای امنیتی و بلند رفتن آگاهی مردم ، از عوامل کاهش کشت کوکنار در سال روان می باشد.

بربنیاد این سروی، کشت کوکنار در ولایت جوزجان ۹۰ درصد، در بادغیس ۷۲ درصد، در فاریاب ۶۴ درصد، در بلخ ۳۰ درصد، در نیمروز ۲۱ درصد، در کندهار ۱۶ درصد، در فراه ۱۵ درصد، در غور ۱۵ درصد، در ارزگان ۱۳ درصد، در ننگرهار ۹ درصد،‌ در بدخشان ۷ درصد، و در ولایت هلمند ۵ درصد کاهش یافته است.

وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان ولایت های، نورستان، خوست، بامیان، کندز، لوگر، پکتیا، پکتیکا، پنجشیر، پروان و میدان وردگ را عاری از کشت کوکنار اعلام کرد.

ولایت تخار که در سال‌های گذشته، عاری از کشت کوکنار بود اما امسال ۲۵۱ هکتار زمین در این ولایت کوکنار کشت شده است.

کاهش در تولید تریاک

وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان، نیز اعلام کرد که تولید تریاک در افغانستان ۲۹ درصد کاهش را نسبت به ۱۳۹۶ خورشیدی نشان می‌دهد.

بر بنیاد آمار های این وزارت، در جریان امسال، ۶۴۰۰ متریک تُن تریاک در افغانستان تولید شده که در سال گذشته، تولید تریاک به ۹ هزار متریک تُن در سال می رسید.

وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان، افزود که حکومت افغانستان به تنهایی قادر به مبارزه با قاچاق و انتقال مواد مخدر نیست و از کشور های منطقه و جهان خواست که در این راستا گام های عملی بردارند.