کابل طالبان پنجابی را ابزار آی اس آی خواند

افغانستان: مناطق قبایلی پاکستان پناهگاه امن جنگجویان طالب است.

شورای امنیت ملی افغانستان در واکنش به موضعگیری طالبان پنجابی پاکستان، حکومت و به ویژه استخبارات آن کشور را به مداخله در امور افغانستان و تشدید جنگ و کشتار افغان های بی گناه متهم کرد.

عصمت الله معاویه، رهبر طالبان پنجابی گفته است که از این پس جنگ را در افغانستان گسترش بخشیده و در پاکستان بیشتر به مبارزۀ صلح آمیز و فرهنگی می پردازد.

شورای امنیت ملی افغانستان با نشر خبرنامه یی گفته است که این موضع طالبان پنجابی، رویکرد جدیدی را در سیاست آن گروه و استخبارات پاکستان نشان نمی دهد.

حکومت افغانستان گفته است که استفاده از تروریزم به عنوان ابزار مداخله و تخریب به سود هیچ کشوری نمی باشد، بلکۀ مبارزۀ مشترک و بدون تفکیک هر دو کشور با تمام تروریستان، می تواند منطقه را به کانون از دوستی و رفاه اقتصادی تبدیل کند.

مقامات افغان در حالی طالبان را جنگجویان نیابتی پاکستان می خوانند که حکومت پاکستان به ویژه در ساحات قبایلی پاکستان سرگرم جنگ با طالبان و جنگجویان وابسته به آن گروه است و به گفتۀ مقامات آن کشور بهای سنگینی را در مبارزه با شورشگری پرداخته است.

از سوی دیگر وزارت امور داخله افغانستان نیز دریک نشست خبری با این موضعگیری طالبان پاکستانی و نیز حفر خندق از سوی نظامیان پاکستانی درامتداد خط دیورند در منطقه بلوچستان واکنش تند نشان داد .

پولیس افغان در پاسگاه مرزی تورخم

صدیق صدیقی، سخنگوی وزارت امور داخلۀ افغانستان حفر خندق را که به بهانۀ جلوگیری از قاچاق مواد مخدر و ممانعت از تردد شورشیان طالب صورت می گیرد، اقدام توجیه ناپذیر خواند و به شدت تقبیح کرد.

آقای صدیقی از بلند رفتن ظرفیت وتوانایی نیرو های امنیتی افغانستان صحبت نموده گفت که آمادگی کامل وجود دارد که نیرو های افغان مانند ۱۳ سال گذشته همه پلان های دشمن را خنثا کند.

حامد کرزی، رئیس جمهور افغانستان روز گذشته هیأتی مرکب از نمایندگان وزارت های دفاع، داخله، خارجه و سرحدات و قبایل را برای بررسی حفر خندق از سوی نظامیان پاکستانی توظیف کرد تا وضعیت را در منطقه از نزدیک مشاهده کرده و در جریان ده روز به ریاست جمهوری گزارش دهند.

اما مقامات پاکستانی حفر خندق ها را یک اقدام معمول اداری و انتظامی داخلی پاکستان خوانده و می گویند که هدف آن بهبود بخشیدن امنیت سرحدات و اقدامات پیشگیرانه برای ممانعت از تردد تروریستان و قاچاقچیان می باشد.

جنرال عاصم سلیم بجوا ، سخنگوی ارتش پاکستان در صحبت با صدای امریکا، نگرانی کابل را در این زمینه بیجا خواند. او گفته که هر گونه اقدام پاکستان در داخل مرز های آن کشور عمل کاملاً قانونی است.

چند سال پیش نیز پاکستان اعلام کرد که با نصب سیم های خاردار در امتداد خط مرزی می خواهد مانع تردد شورشیان بین افغانستان و پاکستان شود، اما واکنش شدید حکومت کابل مانع تطبیق این پروژه شد. اما اینبار گفته می شود که بیشتر از نصف پروژۀ حفر خندق تکمیل شده است.

چنین اقدام پاکستان در افغانستان بسیار حساسیت برانگیز است، زیرا دولت افغانستان خط دیورند را به مثابۀ مرز میان دو کشور همسایه به رسمیت نمی شناسد و با هرگونه تحرکات از این قبیل در امتداد دیورند مخالف است.

مقامات افغان همواره از پاکستان انتقاد کرده می گویند که آن کشور برای جلوگیری از تردد شورشیان در امتداد خط دیورند اقدام کافی به خرج نداده و به جنگجویانی که نیرو های افغان و ائتلاف را هدف قرار می دهند، در داخل خاک خود پناهگاه می دهد.