پس از انتخابات سراسری پاکستان که با ادعاهای تقلب همراه بوده است، خدمات رسانه اجتماعی ایکس از روز شنبه به اینسو برای ششمین روز پیهم مختل شده است.
مقامات مخابرات پاکستان تاکنون در مورد اظهار نظر نکرده و مقامات حکومتی نیز به سوالات خبرگزاریها پاسخ نداده اند.
فعالان حقوق بشر خواستار بازگرداندن کامل خدمات انترنتی و دسترسی به رسانه های اجتماعی شده اند. واشنگتن نیز از پاکستان خواسته است که محدودیت های شبکهٔ ایکس را لغو کند.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده روز چهارشنبه در بیانیهای به خبرنگاران نسبت به قطع و محدودیت آزادی بیان و اجتماع در پاکستان ابراز نگرانی کرد.
میلر گفت: "ما همچنان از پاکستان میخواهیم به آزادی بیان احترام بگذارد و دسترسی به رسانههای اجتماعی محدود شده از جمله ایکس را بازگرداند. ما در طول تعاملات خود با مقامات پاکستانی بر اهمیت احترام به این آزادی های اساسی تاکید کرده و خواهیم کرد."
قطع شبکه ایکس شش روز پیش زمانی آغاز شد که حزب تحریک انصاف پاکستان به رهبری عمران خان، صدراعظم پیشین پاکستان که اکنون در زندان به سر میبرد، اعتراض خود به تقلب در انتخابات پارلمانی هشتم فبروری را اعلام کرده و از حامیان خود خواست تا روز شنبه ۱۷ فبروری در اعتراضات سراسری اشتراک کنند.
در انتخابات هشتم فبروری حزب تحریک انصاف پاکستان تحت رهبری عمران خان، سرکوب طولانی مدت مبارزات انتخاباتی را به آزمون کشید. با وجودیکه اعضای حزب تحریک انصاف در جریان مبارزات انتخاباتی سرکوب شدند، آنان منحیث نامزدهای مستقل وارد مبازات انتخاباتی شدند و قدرت خود را در مقابل رقبای سیاسی خود به نمایش گذاشتند. حامیان این حزب در مقایسه با سایر احزاب عمده، بیشترین کرسیهای پارلمان را به دست آوردند.
اما باوجود آن هم حزب تحریک انصاف پاکستان ادعا دارد که این انتخابات با تقلب همراه بوده است و مقام های پاکستانی جلو برنده شدن نامزدان بیشتر این حزب را در انتخابات گرفته اند، ادعای که کمیسیون انتخابات پاکستان آن را رد کرده است.
خدمات تلیفون و انترنت در روز انتخابات-هشتم فبروری- در سراسر پاکستان قطع شد و وزارت داخلهٔ پاکستان دلیل آنرا مشکلات و تهدیدات امنیتی عنوان کرد.
پلتفارمهای رسانههای اجتماعی اغلب توسط سازمان دهندگان تظاهرات برای فراخواندن حامیان شان و انتشار اخبار در مورد تظاهرات، استفاده می شود.
پاکستان از زمان رای گیری شاهد افزایش بی ثباتی سیاسی بوده است. نهاد ناظر بر انتخابات کشور اتهامات حزب خان مبنی بر سرقت آرا را رد می کند. حزب تحریک انصاف پاکستان روز پنجشنبه گفت که محدودیتها بر شبکهٔ ایکس توسط مقامات برای سرکوب صدای آنها در رسانه های اجتماعی اعمال شده است.
رقبای خان، از جمله شهباز شریف، صدراعظم پیشین پاکستان در تلاش برای تشکیل یک حکومت ایتلافی هستند. شریف پس از برکناری خان در رای عدم اعتماد در پارلمان در سال ۲۰۲۲ جایگزین خان شد.
خان از آن زمان تاکنون به اتهاماتی محکوم شده است که طرفدارانش آن را اقداماتی با انگیزه سیاسی برای برکناری وی از صدارت می نامند.