پاکستان می گوید که ناچار است حصار سرحدی را در امتداد مرز با افغانستان ایجاد کند و یکی از دلایل چنین اقدام، عدم همکاری حکومت افغانستان است.
مقامات پاکستانی گفته اند که آنان به صورت یکجانبه دست به چنین اقدام می زنند تا به گفتۀ آنان "امنیت منطقه" را تامین کنند و در عین حال نظارت بر میلیون ها مهاجر افغان را که در پاکستان به سر می برند، افزایش میدهند.
جنرال آصف غفور، سخنگوی اردوی پاکستان، در جریان این هفته به خبرنگاران گفت که نظامیان آن کشور بیش از ۲۰۰ هزار نیرو را در امتداد مرز با افغانستان جا به جا کرده و حدود ۱۰۰۰ پوستۀ امنیتی را نیز احداث کرده است. این مقام نظامی پاکستان همچنین ادعا کرد که حکومت افغانستان فقط ۲۰۰ پوستۀ امنیتی در امتداد سرحد دو کشور دارد.
این سخنگوی نظامی پاکستان همچنین ادعا می کند که "تهدید دهشت افگنی هنوز هم در امتداد سرحد افغانستان وجود دارد" و اسلام آباد تا حال قادر نشده است تا به صورت مناسب میکانیزم هماهنگی را با افغانستان ایجاد کند. روی همین دلیل، به گفتۀ آقای غفور، اسلام آباد چارۀ جز احداث پوسته های امنیتی به صورت یکجانبه در امتداد سرحد با افغانستان نداشت.
ظاهراً حکومت افغانستان مخالف حصار گیری در امتداد سرحد با پاکستان است، زیرا دو کشور هنوز هم مناقشه مرزی دارند.
حکومت پاکستان در حالی از تلاش در مورد امنیت منطقه صحبت می کند که مقامات افغانستان بار ها حکومت پاکستان به خصوص ISI یا استخبارات نظامی آن کشور را به حمایت از گروه طالبان و گروه های دهشت افگن مثل شبکۀ حقانی کرده اند. در برخی موارد، مقامات امریکایی نیز اتهامات مشابه وارد کرده اند.
مقامات افغان گفته اند که مرگ ملا محمد عمر، رهبری پیشین گروه طالبان در پاکستان، کشته شده اسامه بن لادن، رهبر پیشین القاعده در ابت آباد پاکستان، و در نهایت کشته شدن اختر محمد منصور، رهبری پیشین طالبان در پاکستان، مصداق ادعای آنان مبنی بر حمایت پاکستان از گروه های تندرو و دهشت افگن است.
چهارمین کنفرانس افغانستان و آسیای میانه
عبدالغفور لیوال، سرپرست وزارت سرحدات، اقوام و قبایل افغانستاندر مورد مسایل مطرح بحث این کنفرانس گفت " فشار زیاد و تقریبأ یک نوع اجماع نظریات بر این بود که متأسفانه ریشه های دهشت افگنی در کشور های منطقه خصوصأ در پاکستان است>"
آقای لیوال همچنین گفت که فقط فشار بین المللی می تواند پاکستان را وا دارد تا دست از حمایت دهشت افگنان و تندروان بکشد و در برابر آن مبارزه کند.
اما مقامات پاکستانی با رد ادعای حکومت افغانستان گفته اند که آنان حامی تندروان و دهشت افگنان نیستند، بلکه قربانی این گروه های افراطی اند. مقامات پاکستان همچنین ادعا می کنند که مقامات افغانستان با اختلافات سیاسی و مشکلات امنیتی مواجه اند و با چنین ادعا ها تلاش می کنند تا افکار عامه تغییر بدهند.
مناقشۀ مرزی میان افغانستان و پاکستان همواره موجب تنش میان دو کشور شده و در برخی موارد، سبب درگیر های خونین شده است.
در آخرین رویداد، به تاریخ پنجم ماه می، برخورد مسلحانه میان قوای افغان و پاکستان در منطقۀ سرحدی چمن صورت گرفت که در نتیجۀ آن ده ها نفر کشته و زخمی شدند. این برخورد مسلحانه موجب شد تا پاکستان مرز چمن را برای سه هفتۀ مسدود کند.
در ماه های اخیر تشنج میان حکومات افغانستان و پاکستان تشدید یافته و کابل و اسلام آباد هر دو یک دیگر را متهم می کنند که آنان برای توقف عبور مرور تندروان به داخل قلمرو یکدیگر، اقدامات کافی را روی دست نمی گیرند.
نزدیکی افغانستان و هند و کمک های دهلی جدید برای کابل از انتقاد های جدی پاکستان در روابط میان کابل و دهلی بوده است.
جنرال آصف غفور، سخنگوی اردوی پاکستان، می گوید "تا زمانیکه افغانستان از عینک های قوای ضد پاکستان" به آن کشور نگاه کند، منطقه هیچگاهی با ثبات نخواهد شد. اما به گفتۀ این نظامی پاکستان "روزی که افغانستان از عینک های منافع ملی خود به پاکستان نگاه کند، منطقه با ثبات خواهد شد."