وزارت خارجۀ پاکستان میگوید که توقع از حکومت طالبان این است که فوراً علیه گروهها و افراد تروریستی به شمول تحریک طالبان پاکستان اقدام کند که از افغانستان آن کشور را تهدید میکند.
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجۀ پاکستان روز پنجشنبه ۲۳ نومبر (دوم قوس) در یک کنفرانس خبر در اسلامآباد گفت که پاکستان دربارۀ تهدیدات تروریستی از افغانستان، مخفیگاهها و پناهگاههای تحریک طالبان پاکستان نگرانی دارد.
خانم بلوچ گفت: "همانطور که قبلاً گفتم، پاکستان در ارتباط با نگرانیهای تروریستی و پناهگاههای گروههای تروریستی در داخل افغانستان با مقامات افغانستان (طالبان) در تماس است. انتظار ما از مقامات افغان (طالبان) این است که اقدامات جدی علیه این گروههای تروریستی انجام دهند تا این شبکه تروریستی به طور کامل نابود شود".
او گفت که پاکستان از مجراهای مختلف به شمول سفارتهای دو کشور در تماس است و در چند روز گذشته تحت رهبری سرپرست وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان، هیاتی را اسلامآباد میزبانی کرده است.
حکومت طالبان به اظهارات اخیر سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان واکنشی نشان نداده است، اما مقامهای حکومت طالبان پیش از این چنین ادعای پاکستان را رد کرده و گفته اند که به هیچ گروهی اجازه نمیدهد که از خاک افغانستان علیه کشوری دیگر استفاده کند.
اخراج مهاجرین
سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، از اخراج صدها هزار مهاجر غیرقانونی افغان از آن کشور دفاع کرد و گفت که این تصمیم بر اساس قوانین مهاجرت تطبیق میشود و افرادی را هدف میگیرد که به گونۀ غیرقانونی در پاکستان زیست دارند.
این در حالی است که مقامات طالبان این اقدام حکومت موقت پاکستان را خلاف معیارها و اصول بینالمللی خوانده اند.
همچنان زهرا بلوچ در مورد درخواست کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، برای لغو طرح اخراج مهاجرین غیرقانونی از پاکستان گفت که این اداره با پناهندگان سروکار دارد و مسایل مربوط به مهاجرین غیرقانونی به آن ارتباطی ندارد.
به گفتۀ او پاکستان با درخواست این ادارۀ ملل متحد موافق است که پناهندگان قانونی باید داوطلبانه و با احترام در یک روند مشورتی به کشورشان بازگردانده شوند. خانم بلوچ گفت که در این زمینه یک میکانیزم سهجانبه نیز وجود دارد.
پاکستان در اوایل ماه اکتوبر به تمام مهاجرین خارجی فاقد مدرک اقامت در آن کشور، به شمول ۱.۷ میلیون مهاجر افغان، مهلت داد که تا اول نومبر داوطلبانه آن کشور را ترک کنند، در غیر آن پس از این تاریخ بازداشت و جبراً اخراج خواهند شد.
بر اساس آماری که مقامهای حکومت طالبان و مسوولان پاکستانی ارایه کرده اند، در چند هفتهٔ گذشته کم و بیش ۴۰۰ هزار مهاجر افغان از پاکستان به افغانستان برگشته یا برگردانده شده اند.