تجاوز جنسی و تظاهرات؛ مقامات درشهرلاهور مکاتب و دانشگاه‌ها را مسدود کردند

تظاهرات محصلان در لاهور

مقامات در شهر لاهور پاکستان به دلیل تظاهرات محصلان در پی نشر خبر تجاوز جنسی بر یک محصل دختر در داخل کالج، دستور دادند تا تمامی مکاتب و دانشگاه‌ها سر از روز جمعه ۱۸ اکتوبر (۲۷ میزان) برای دو روز مسدود شوند.

این اقدام بر علاوهٔ محصلان، حدود ۲۶ میلیون کودک را در ایالت پنجاب متاثر می‌سازد.

تظاهرات محصلان در آخر هفتهٔ گذشته پس از آن آغاز شد که خبر تجاوز جنسی بر یک محصل دختر در زیرزمینی بخش زنان "پنجاب کالج" در رسانه‌های اجتماعی پخش شد.

مقامات گفتند که در جریان برخورد میان محصلان و پولیس، ده‌ها محصل زخمی شده اند.

پولیس، مقامات محلی و خانوادهٔ دختر، همه خبر تجاوز جنسی را اطلاعات نادرست خواند و رد کردند.

با گذشت چهار روز، تظاهرات به سایر دانشگاه‌های لاهور و راولپندی گسترش یافت و محصلان معترض مقامات را به پنهان کردن این رویداد متهم کرده اند.

وزارت های معارف و داخلهٔ پنجاب بدون اشاره به قضیهٔ تجاوز جنسی، در سه آگاهی‌نامهٔ جداگانه، دستور مسدود شدن ادارت معارف را صادر کردند.

وزارت داخلهٔ پنجاب همچنان هر گونه گردهمایی را به روز های جمعه و شنبه منع کرده است.

انشاهی، دانشجوی ۱۹ ساله معترض، روز پنجشنبه در راولپندی گفت: "آنها به دولت و مقامات ارشد رشوت داده اند تا فقط برای حفظ آبروی کالج خود حقیقت را پنهان کنند."

او ادعا کرد که خبر تجاوز جنسی نادرست نیست و "۱۰۰ در صد حقیقت دارد".

این اعتراضات نشان دهنده نگرانی عمیق دانشجویان پاکستانی در مورد امنیت، آزار و اذیت و تعرض جنسی علیه زنان در کالج ها و همچنین بی اعتمادی به مقامات است.

اعتراض کنندگان که اکثراً مردان اند، شیشه‌های کلکین‌های دانشگاه لاهور را شکستند و بس‌های آنر به آتش کشیدند.

پولیس یک محافظ امنیتی لاهور کالج را بازداشت کرده که درپوست های آنلاین شناسایی شده بود، اما گفته است که هیچ قربانی جلو نیامده تا ادعای تجاوز جنسی را تایید کند.

عارف چودری، رییس اتحادیهٔ کالج‌های پنجاب که مسوول کالج زنان نیز است، روز گذشته در یک کنفرانس خبری گفت که "هیچ چنین رویدادی اتفاق نافتاده است".

او افزود: "در صورت وقوع این اتفاق، این حرفه را ترک می کنم و در کنار دانشجویان می ایستم و از سمت‌ام استعفا می‌کنم."

مریم نواز شریف، وزیر اعلی پنجاب گفته است عاملان نشر و پخش این "خبر نادرست مجازات خواهند شد".

سازمان توسعهٔ اجتماعی پایدار، ماه گذشته گزارش داد که در سال ۲۰۲۳ در پاکستان بیش از ۷۰۰۰ قضیهٔ تجاوز جنسی گزارش شده بود که حدود ۹۵ در صد آن در ایالت پنجاب اتفاق افتاده بود.

گزارش حاکی است که به دلیل بدنامی اجتماعی، زنان در این خصوص کمک نمی‌خواهند و احتمال این وجود دارد که قضایای تجاوز جنسی در این کشور بسیار بیشتر از آنچه باشد که گزارش می‌شود.

این درحالی است که کمتر از یک ماه پیش، یک کارمند کمپاین واکسیناسیون پولیو در ایالت سند گفت که در جریان ایفای وظیفه از سوی چند مرد بر وی تجاوز جنسی صورت گرفت.

پولیس سه مرد را در ارتباط با آن قضیه بازداشت کرد. اما شوهرش آن زن را از خانه بیرون کرده گفت که او خانواده‌اش را بدنام کرده است.