حکومت پاکستان از گروه طالبان افغان خواسته است تا مذاکرات صلح بدون پیش شرط را که حکومت افغانستان پیشنهاد کرده است، قبول کند.
اما مقامات پاکستانی بار دیگر تقاضای امریکا را رد کرده اند که اسلام آباد به تنهایی رهبران طالبان را به میز مذاکره حاضر کند.
محمد فیصل، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، ناوقت پنجشنبه در یک کنفرانس خبری گفت که اسلام آباد از تلاش های محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان، در راستای گفتگو های صلح حمایت قاطع می کند تا منازعه در آن کشور خاتمه یابد.
آًقای فیصل همچنین گفته است که منازعه افغانستان راه حل نظامی ندارد و ابراز امیدواری کرده است که گروه طالبان با استفاده از فرصت، وارد گفتگو های صلح شوند که حکومت افغانستان بدون پیش شرط آنرا پیشنهاد کرده است.
اما این مقام پاکستانی تقاضای مقامات ایالات متحده را رد کرده که به گفته آنان، اسلام آباد باید به تنهایی طالبان را به میز مذاکرات صلح حاضر کند.
آقای فیصل گفت "مطلقا نه. ما بار ها بیان کرده ایم که تمام طرف های ذینفع در افغانستان باید در این مسوولیت سهم گیرند و پاکستان آماده است نقش خود را در این راستا ایفا کند."
اظهارات آقای فیصل دو روز پس از آن بیان شد که الیس ویلز، معاون وزارت خارجۀ ایالات متحده در امور آسیای مرکزی و جنوبی، از افغانستان و پاکستان دیدار کرد و از اسلام آباد خواست تا اقدامات"پایدار و قاطع" را برای آوردن طالبان به میز مذاکرات صلح روی دست بگیرد.
خانم ویلز همچنین با اشاره به آنعده از رهبران طالبان که در افغانستان به سر نمی برند گفته است که آنان مانع تلاش ها برای حل سیاسی منازعه افغانستان اند.
اشاره این دیپلومات ارشد امریکایی به آنعده از رهبران طالبان افغان است که بر اساس گزارش ها در پاکستان پناهگاه های امن دارند و حملات شان را از آنجا در افغانستان سازماندهی می کنند.
مقامات کابل و واشنگتن بار ها ادعا کرده اند که سازمان استخبارات نظامی پاکستان یا آی اس آی از طالبان حمایت می کند و برای آنان پناهگاه های امن در آن کشور فراهم می کند. اما مقامات پاکستان همواره این ادعا ها را رد کرده است.
تقاضای وزارت خارجه پاکستان از طالبان مبنی بر قبول کردن پیشنهاد مذاکرات بدون پیش شرط از سوی حکومت افغانستان در حالی صورت گرفته است که گروه طالبان بار دیگر روز جمعه چنین پیشنهاد را به وضاحت رد کرد و حکومت افغانستان را "دست نشانده" خواند.
در اعلامیه که از سوی این گروه نشر شده، آمده است که مذاکره با طرف های "بی صلاحیت هیچ نفع ندارد."
در عین حال برخی از رهبران این گروه خواهان خروج همه نیرو های ایتلاف به رهبری ایالات متحده از افغانستان شده اند. رهبران این گروه همچنین خواهان مذاکرات مستقیم با مقامات امریکایی شده است اما واشنگتن همواره بر مذاکرات بین الافغانی که رهبری آنرا افغان ها بر عهده داشته باشد تاکید کرده است.