پاکستان: امریکا امیدوار پیروزی در افغانستان نباشد

یک مقام ارشد امنیتی پاکستان گفته است که ایالات متحده هر گونه امیدواری پیروزی جنگ در افغانستان را کنار بگذارد و در عوض در صدد مذاکرات صلح با گروه طالبان باشد.

ناصر خان جنجوعه، مشاور امنیت ملی پاکستان، ضمن بیان این مطلب گفته است که "رنج و الم افغان ها" باید خاتمه یابد. روزنامۀ واشنگتن تایمز به نقل از آقای جانجو نوشته است "به عوض اینکه برندۀ جنگ شویم، بیاید آنرا خاتمه دهیم."

استراتیژی دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، برای جنوب آسیا و افغانستان، بر افزایش فشار بر پاکستان برای مبارزۀ بی دریغ بر ضد تندروان و نیز سرکوب طالبانی تاکید دارد که به روند صلح نپیوسته و به شورشگری ادامه می‌دهند. آقای ترمپ در اولین سخنرانی اش در کانگرس امریکا تعهد کرد که پناهگاه های دهشت افگنان را در افغانستان و پاکستان، از بین خواهد برد.

در عین حال، وزارت خارجۀ ایالات متحده می گوید که حکومت آن کشور از روند صلح که توسط محمد اشرف غنی، رئیس جمهور أفغانستان، پیشنهاد شده، حمایت می کند.

رئیس جمهور افغانستان به تاریخ نهم حوت ۱۳۹۶ خورشیدی در جریان سخنرانی اش در "پروسۀ کابل" برای نخستین بار گفت که حکومت تحت رهبری وی حاضر است "بدون پیش شرط" با طالبان مذاکره کند.

آقای غنی همچنین گفت که برای ترغیب طالبان به مذاکرات صلح، حاضر است آن گروه را به حیث حزب سیاسی به رسمیت بشناسد؛ زندانیان آنان را آزاد سازد و در مکانی که رهبران آن گروه خواسته باشند، مذاکره کند.

رئیس جمهور غنی امروز چهار شنبه در جریان سخنرانی اش در هشتمین سال تقنینی دور شانزدهم شورای ملی افغانستان، بار دیگر گفت که "به صدای بلند می‌گویم راهی را که برای پیشبرد صلح انتخاب کرده ایم، بر نمی‌گردیم. به طالبان می‌گویم، که خیر اسلام و افغانستان در این است که به مذاکره بنشینیم".

مشاور امنیت ملی پاکستان با استناد به گزارش هایی که گویا حکومت افغانستان بر کمتر از ۶۰ در صد قلمرو آن کشور تسلط دارد گفت "ممکن نیست که ایالات متحده بار دیگر ۴۴ در صد قلمرو افغانستان را به دست بیاورد. بیاید تا جنگ را از طریق سیاسی حل کنیم. تا چه زمانی می خواهید جنگ را در افغانستان ادامه دهید؟"

اما حکومت افغانستان گزارش مبنی بر تسلط یا نفوذ طالبان بر ۴۴ درصد قلمرو آن کشور را رد می‌کند. محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان گفته است طالبان فقط بین نه تا ۱۱ ولسوالی را در کنترول خود دارد و متباقی قلمرو آن کشور در تصرف حکومت افغانستان قرار دارد.