کمیسیون انتخابات پاکستان روز پنجشنبه دوم نومبر (۱۱ عقرب) اعلام کرد که انتخابات سرتاسری آن کشور به تاریخ هشت فبروری سال ۲۰۲۴ برگزار خواهد شد.
پاکستان در بیش از یک سال گذشته، به ویژه پس از برکناری عمران خان، صدر اعظم پیشین آن کشور در پی رای عدم اعتماد پارلمان، دستخوش بحرانهای متعدد و رو به افزایش سیاسی، اقتصادی و امنیتی بوده است.
کمیسیون انتخابات پاکستان پس از دیدار اعضای این کمیسیون با عارف علوی، رییس جمهور این کشور در بیانیهای اعلام کرد: "به اتفاق آرا تصمیم گرفته شد که انتخابات روز پنجشنبه هشت فبروری برگزار شود."
دفتر رییس جمهور پاکستان نیز در بیانیهای این تاریخ را تایید کرده است.
پس از آنکه پارلمان پاکستان در نهم اگست سال روان منحل شد، حکومت سرپرست ادارهٔ آن کشور را در دست گرفته است.
بر اساس قانون اساسی پاکستان، پس از انحلال پارلمان آن کشور، باید انتخابات سرتاسری در جریان ۹۰ روز برگزار شود، اما کمیسیون انتخابات پاکستان گفته است که به دلیل سرشماری اخیر جمعیت و تعیین مجدد حوزههای انتخاباتی، به وقت بیشتر نیاز دارد.
تاریخ انتخابات پس از آن اعلام شد که محکمهٔ عالی پاکستان روز پنجشنبه به کمیسیون انتخابات و رییس جمهور دستور داد تا قبل از جلسه بعدی محکمه به روز جمعه، روی یک تاریخ توافق کنند. محکمهٔ عالی گفته است که با چالشهایی در پیوند با تاخیر انتخابات روبرو شده است.
برکناری عمران خان از کرسی صدارت در ماه اپریل سال گذشته سبب بحران بزرگ سیاسی و اعتراضات گستردهٔ هواداران وی در سرتاسر پاکستان شد. حکومت پاکستان این تظاهرات و رهبران حزب تحریک انصاف پاکستان، به رهبری عمران خان را به شدت سرکوب کرد.
در حالیکه عمران خان – که هنوز هم بسیار محبوب است – از شرکت در انتخابات منع شده و در حبس به سر میبرد و شمار زیاد اعضای رهبری حزب تحریک انصاف پاکستان یا زندانی اند، یا در خفا به سر میبرند و یا هم عضویت این حزب را ترک کرده اند، تا کنون روشن نیست که این حزب چه جایگاهی در انتخابات آیندهٔ پاکستان خواهد داشت.
در همین حال نواز شریف، صدراعظم پیشین پاکستان پس از چهارسال تبعید خودخواسته به کشورش بازگشته تا حزب مسلم لیگ – نواز را در انتخابات رهبری کند.
نواز شریف پیش از اینکه پاکستان را در سال ۲۰۱۸ ترک کند، به دلیل اتهام فساد اداری، در زندان به سر میبرد. اما شریف همواره گفته است که اتهامات وارده علیه وی، انگیزهٔ سیاسی داشته است.
نواز شریف تا کنون سه بار صدر اعظم پاکستان بوده و آخرین بار در سال ۲۰۱۷ میلادی از کرسی صدارت برکنار شد.
اردوی قدرتمند پاکستان از بدو تاسیس این کشور در سال ۱۹۴۷ همواره در رویکار آمدن و سقوط حکومات در پاکستان دست داشته است و کم از کم سه بار کودتای موفقانهٔ نظامی را انجام داده است.
اما صدراعظم حکومت موقت پاکستان دخالت اردوی این کشور را در انتخابات رد کرده است.
انوارالحق کاکر به تاریخ ۲۲ سپتمبر (۳۱ سنبله) در مصاحبه با خبرگزاری اسوشیتدپرس گفت که کمیسیون انتخابات رایگیری و شمارش آرا را انجام میدهد، نه اردوی پاکستان.