پاکستان سفیر خود را دوباره به افغانستان می‌فرستد 

سفارت پاکستان در کابل

منابع متعدد رسمی به صدای امریکا گفتند که پاکستان تصمیم گرفته است که سفیر خود را در جریان هفتهٔ جاری دوباره به افغانستان بفرستد.

پس از حملهٔ ناکام گروه داعش به جان سفیر پاکستان مقیم کابل، وزارت خارجهٔ پاکستان سفیر خود را از افغانستان فرا خواند.

یک مقام دولتی پاکستانی امروز ۱۶ اپریل (۲۷ حمل) به صدای امریکا گفت که این تصمیم در پی مکالمهٔ تلیفونی دیشب میان بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجهٔ پاکستان، و امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجهٔ حکومت طالبان، اتخاذ شد.

او به شرط عدم ذکر نامش در گزارش افزود: "قرار است سفیر پیش از مراسم عید فطر به کابل برسد."

پاکستان و افغانستان دیروز با نشر اعلامیه‌هایی تماس میان مقامات دو کشور را تایید کردند، اما در مورد برگشت سفیر پاکستان به کابل چیزی نگفتند.

وزارت خارجهٔ حکومت طالبان با نشر اعلامیه‌ای گفته است که هر دو جانب روی موضوعات مشترک سیاسی، اقتصادی، تجارتی و ترانزیتی بحث کردند.

دفتر وزیر خارجهٔ پاکستان نیز گفته است که موضوعات مرتبط به علایق مشترک میان دو طرف به بحث گرفته شد،‌ اما در این خصوص معلومات بیشتر ارایه نکرده است.

عبدالرحمان نظامانی، شارژدافیر پاکستان در افغانستان، در ماه دسمبر سال گذشته از یک حمله بر سفارت این کشور در کابل جان سالم بدر برد.

این مطلب مرتبط را نیز بخوانید گلوله‌باری بر سفارت پاکستان در کابل

شاخهٔ خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) مسوولیت آن حمله را بر عهده گرفته بود.

آن رویداد روابط میان دو کشور را تا حدی تیره کرد.

پاکستان که حکومت پیشین طالبان - بین سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱- را به رسمیت شناخته بود، تا اکنون حکومت کنونی این گروه را به رسمیت نشناخته است، اما همواره بر تعامل با این گروه تاکید کرده است.

در اعلامیهٔ وزارت خارجهٔ حکومت طالبان همچنان آمده است که وزیر خارجهٔ پاکستان به متقی اطمینان داده است که در روز های آینده، شماری از شهروندان دیگر افغانستان که به دلیل نداشتن اسناد مسافرت در این کشور زندانی اند، از بند آزاد خواهند شد.

این مطلب مرتبط را نیز بخوانید طالبان: بیش از ۲۰۰ شهروند بازداشت شدۀ افغانستان در پاکستان آزاد شدند

پس از تسلط دوبارهٔ طالبان بر افغانستان نزدیک به ۳۰۰ هزار شهروند افغانستان به دلایل مختلف وارد پاکستان شدند. مقامات پاکستانی تخمین کرده اند که نزدیک به ۱۰۰ هزار پناهجوی افغان به گونهٔ قانونی وارد این کشور شده اند.